Luovuus

Tempaus nostaa esiin yritysten palkkaeroja – ”Jos twiittaat naistenpäivästä, jaan teidän sukupuolten välisen palkkaeronne”

Naistenpäivän tempauksena toteutettu botti julkaisee Twitter-käyttäjien nähtäväksi sukupuolten välisiä palkkaeroja. Postauksissa ei kerrota kontekstia palkkaeroille.
Kuva:
Unsplash/Jeremy Bezanger
Tempaus nostaa esiin yritysten palkkaeroja – ”Jos twiittaat naistenpäivästä, jaan teidän sukupuolten välisen palkkaeronne”

Lakatkaa postaamasta latteuksia ja alkakaa korjata ongelmaa, julistaa maaliskuussa perustettu Twitter-tili kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi.

Kyseessä on käyttäjätili, joka jakaa uudelleen yritysten julkaisemia naistenpäiväaiheisia postauksia. Uudelleenjaossa tili kertoo lisäksi organisaatioiden raportoidun sukupuolten välisen palkkaeron. Data on Iso-Britannian julkisen sektorin keräämää julkista tietoa.

Esimerkiksi brittiläisen sanomalehden Daily Expressin naisten saama mediaanituntipalkka on käyttäjätilin mukaan 22,5 prosenttia pienempi kuin miesten.

Tilillä on myös lukuisia julkaisuja, joissa sukupuolten välisen palkan kerrotaan olevan tasa-arvoinen. Esiin nousevat muun muassa taidemuseo National Gallery ja taidegalleria Tate.

Tili nostaa esiin myös yrityksiä, joissa naiset tienaavat miehiä enemmän. Tällaisina nousevat esiin muun muassa terveys- ja hoiva-alan yritykset, mutta myös esimerkiksi Lontoon palokunta. Palokunnassa naisten on raportoitu tienaavan 2,7 prosenttia enemmän kuin miesten.

Twitter-tilin postauksissa ei kerrota tarkemmin palkkaerojen kontekstia.

Lue myös:

🔍 Kati Riikonen on menestyvä johtaja, jolla on tärkeä viesti johtajuudesta haaveileville naisille

“Miehet esitetään markkinoinnissa naisia hallitsevampina”, sanoo Metan Pohjoismaiden toimistoyhteistyön päällikkö Cecilia Sundström

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa