Toimistot

Tekirin omistajaportaassa historiallinen muutos: Harri Saukkomaa myi ison osan osakkeistaan Konstsamfundetille ja Mikael Arolle

Aiemmin Tekir on ollut täysin Saukkomaan ja hänen puolisonsa omistuksessa.
Kuva:
Unsplash
Tekirin omistajaportaassa historiallinen muutos: Harri Saukkomaa myi ison osan osakkeistaan Konstsamfundetille ja Mikael Arolle

Viestinnän konsulttiyritys Tekirin omistajuudessa on nähty muutos, kun Harri Saukkomaa ja hänen puolisonsa ovat myyneet liki 40 prosenttia osakkeistaan Konstsamfundetille ja Mikael Arolle. Tekir kertoi asiasta keskiviikkona.

Aiemmin Tekir oli kokonaan Saukkomaan ja hänen puolisonsa omistuksessa. Osakemyynnin jälkeen heillä on kuitenkin yhä enemmistöomistajuus, sillä Saukkomaille jäi 60,5 prosenttia osakkeista.

Suomen ruotsinkielistä kulttuuria tukeva ja edistävä Konstsamfundet osti osakkeista 25 prosenttia ja VR:n entinen toimitusjohtaja Aro 10 prosenttia. Lisäksi joukko Tekirin avainhenkilöitä osti 4,5 prosentin osuuden.

Uusilla omistusjärjestelyillä yritys hakee kasvua ja vauhtia kansainvälistymiseen.

– Olen iloinen ja tyytyväinen siitä, että Tekir saa erinomaisia uusia omistajia. Uskon, että uusi omistuspohja mahdollistaa entistä paremmin yhtiön kasvun ja kansainvälistymisen. Tavoitteemme lähivuosina ovat todella korkealla, ja hyvät uudet omistajat auttavat varmasti niiden saavuttamisessa. Arvostan todella paljon uusien omistajien liiketoimintaosaamista, josta Tekir varmasti hyötyy monella tavalla, Saukkomaa kertoo tiedotteessa.

– Kiinnostusta Tekirin omistukseen on osoitettu vuosien varrella sekä ulkomailta että Suomesta. Uskon kuitenkin, että juuri nämä uudet omistajat olivat paras vaihtoehto Tekirille. Uudet omistajat tuntevat Tekirin hyvin, ja tiedän, että he arvostavat korkealle Tekirin vahvaa kulttuuria, tarinaa, osaamista ja brändiä.

Jatkossa Konstsamfundetin omistaman KSF Median toimitusjohtaja Anna Hellerstedt edustaa uusia sijoittajaomistajia Tekirin hallituksen varapuheenjohtajana.

– Tekiriin mukaan lähteminen oli luonteva valinta meille. Näemme viestintäalan hyvänä sijoituskohteena ja alana, jonka palveluille on kasvava tarve. Tekirin osaamista arvostetaan laajasti ja mahdollisuudet liiketoiminnan kasvattamiseen ovat monipuoliset. Jaamme omistajien kesken yhteisen näkemyksen tulevaisuuden suunnasta ja on ilo olla jatkossa mukana viemässä Tekiriä seuraavalle tasolle, Hellerstedt sanoo.

Tekir kertoo, että tulevaisuudessa henkilöstön omistusta yhtiöstä pyritään laajentamaan entisestään.

Lue myös: Tekirin uuden toimitusjohtajan Riikka Kouhin mukaan yrityksillä on nyt poikkeuksellinen mahdollisuus olla luovia viestinnässään – “Pakko on paras muusa”

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa