Toimistot

TBWA\Helsingin jättävä Jyrki Poutanen: “Työurani vaikein päätös”

Menestystoimisto kertoi Poutasen lähdöstä keskiviikkona.
Kuva:
TBWA\Helsinki/Fanny Haga
TBWA\Helsingin jättävä Jyrki Poutanen: “Työurani vaikein päätös”

TBWA\Helsingin pitkäaikainen vastaava luova johtaja, suomalaisen markkinoinnin supertähti Jyrki Poutanen jättää tehtävänsä keväällä ja siirtyy yrittäjäksi. TBWA tiedotti asiasta keskiviikkona.

Poutanen kertoo MarkkinointiUutisille, että päätös jättää Suomen menestyneimpiin toimistoihin kuuluva TBWA oli äärimmäisen vaikea.

– Tämä lienee vaikeimpia päätöksiä koko elämässäni, ainakin työurani vaikein päätös. Meuhkaan monissa foorumeissa rohkeudesta, ja näin mittasin sen tasoa omalta osaltani. TBWA on ollut urani eittämättä upein työpaikka. Olemme yhdessä taitavien ihmisten kanssa luoneet sinne niin hienon luovan ja avoimen kulttuurin, että lähtöpäätös oli todella vaikea, Poutanen sanoo.

Poutanen on myös toimiston osakas, mutta osakkuus päättyy lähdön myötä. Keväästä lähtien hän toimii täysipäiväisenä yrittäjänä.

– Olen kymmenisen vuotta haikaillut sen jonkin oman rakentamista ja yrittäjäksi lähtemistä, ja nyt sitten monien "triggerien" saattelemana viimeisen puolentoistavuoden aikana aloimme ajatella asiaa intensiivisemmin muutaman läheisen ammattilaisen kanssa. Nyt ajatusta on paketoitu, ja alkuun on myös rahoitusta.

Uuden yrityksen perustajoukkoon kuuluu “kourallinen” huippu-osaajia sekä alalta että sen ulkopuolelta. Poutanen ei avaa vielä erityisen tarkasti, millainen uudesta yrityksestä tulee.

– Sanotaan tässä vaiheessa vaikka, että luvassa on luova toimija, joka laaja-alaisesti auttaa yrityksiä ja organisaatioita kestävän ja paremman maailman ja tulevaisuuden rakentamisessa, hän kiteyttää.

TBWA:lla Poutasen paikalle tulevat toistaiseksi Executive Creative Directorit Mikko Pietilä ja Erno Reinikainen sekä VP Strategy Markus Nieminen.

Lue myös: Jyrki Poutanen sai upean kansainvälisen tunnustuksen: TBWA\Helsingin luova konkari pääsi mukaan Adweekin maailman 100 luovimman henkilön listaukseen

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa