Toimistot

Jyrki Poutanen jättää TBWA\Helsingin ja hyppää yrittäjäksi

Poutanen kuuluu suomalaisen markkinoinnin ylimpään eliittiin.
Kuva:
TBWA\Helsinki/Fanny Haga
Jyrki Poutanen jättää TBWA\Helsingin ja hyppää yrittäjäksi

Vuodesta 2016 lähtien TBWA\Helsingillä työskennellyt Jyrki Poutanen jättää kevään aikana vastaavan luovan johtajan pestinsä ja siirtyy yrittäjäksi. Toimisto tiedotti asiasta keskiviikkona.

Menetys on TBWA:lla valtava, sillä Poutanen on ollut isossa asemassa koko TBWA-verkostossa, ja hän on eittämättä suomalaisen markkinoinnin kovimpia tekijöitä. Viime vuonna hänet valittiin Adweekin maailman 100 luovimman henkilön listaukseen.

TBWA\Helsinki on ollut jo pitkään Suomen kovimpia toimistoja. Lukuisia palkintoja kansainvälisissä kisoissa voittanut TBWA\Helsinki on valittu kolmena viime vuotena Suomen parhaaksi isoksi mainostoimistoksi Vuoden Toimisto -tutkimuksessa.

– Haluan kiittää Jyrkiä tästä kuusivuotiskaudesta. Hän on osaltaan ollut luomassa vahvaa kulttuuria, johon on mukava tulla, mutta josta voi myös lähteä. Se on johtajalta hieno saavutus. Hän on kuuden vuoden aikana osoittanut, että olemme kokoamme suurempi toimisto sekä luovuudessa että maailman luokan markkinointiviestinnässä, kommentoi TBWA\Helsingin toimitusjohtaja Sami Tikkanen tiedotteessa.

– TBWA:lla luova osaaminen on kaiken tekemisen keskiössä. Siksi olemme rakentaneet luovan johtajuuden tason ja laajuuden kantamaan myös muutoksessa. TBWA:n luova johtoryhmä, Creative Board, koostuu kuudesta luovasta johtajasta ja kahdesta luovasta strategista, jotka varmistavat disruptiivisen luovan työn laadun myös jatkossa, hän jatkaa.

Executive Creative Directorit Mikko Pietilä ja Erno Reinikainen sekä VP Strategy Markus Nieminen täyttävät jaetulla vastuulla toimistotasoisen päivittäisjohtamisen tehtävät toistaiseksi.

– Muutos on aina myös mahdollisuus. Tulemme katsomaan korvaavan osaajan tarvetta ja oikeanlaista profiilia ja sitä kautta edessä olevia mahdollisuuksia uudistaa omaa tarinaamme toimistona seuraaville vuosille. Teemme taustatyön ja päätöksen harkiten yhdessä TBWA:n kansainvälisen verkoston kanssa, Tikkanen sanoo.

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa