Unsplash
Digitaalisuus

Suomen Podcastmedian liikevaihto loikkasi merkittävästi – kasvun taustalla muun muassa kansainvälistyminen

31.8.2022 13:00
Toni Rajamäki
Suomen Podcastmedian liikevaihto ylitti jo miljoonan euron rajan.

Suomen Podcastmedian vahva kasvu jatkui viime tilikaudella, jolloin yhtiö ylitti ensimmäistä kertaa miljoonan euron rajan. Suomen Podcastmedia kertoo, että liikevaihto kasvoi jopa 66 prosenttia ja oli 1,2 miljoonaa euroa. Liikevoitto oli 183 000 euroa.

Viime vuonna Suomen Podcastmediasta tuli alansa suurin Suomessa, kun yhtiö nappasi ykköspaikan Jaksomedialta.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Yhtiön toiminta kasvoi kaikilla osa-alueilla – niin yrityspodcasteissa, vaikuttajapodcasteissa kuin podcast-alustoille tehtävissä alkuperäissarjoissa. Kasvua vauhditti myös podcast-alan kansainvälistyminen: podcast-alalla on alettu lisensoida muihin maihin sarjoja, jotka ovat jo osoittaneet menestyksensä alkuperäismaassa.

Myös Suomen Podcastmedia toi viime vuonna maahan ulkomaisia menestyssarjoja. Esimerkiksi tanskalaisen podcast-palvelu Podimon sarja Murha Pohjolassa päätyi Spotifyn Suomen kuunnelluimmaksi podcastiksi.

Suomen Podcastmedia on myös viemässä suomalaisia formaatteja ulkomaille.

– Suomen Podcastmedia on lisenssoinut ensimmäiset sarjansa myös kansainväliseen levitykseen, joten suomalaisella luovalla alalla on tässä suuren luokan mahdollisuus. Meillä on jo monta pelialan firmaa, jotka ovat onnistuneet skaalaamaan sisältönsä globaalisti, joten miksi se ei onnistuisi myös podeilta? Pohtii Suomen Podcastmedian perustaja ja toimitusjohtaja Juhani Pajunen tiedotteessa.

Suomen Podcastmedian tunnetuimpia sarjoja ovat Taloudellinen mielenrauha, Ex-jengipomo Keijo Vilhusen tarina sekä Kari Kanala Eurofutiksen jäljillä.

Lue myös: Suomen tylsin podcast -kilpailuun tuli yli kolmekymmentä hakemusta – kuuntelisitko sinä podcastia, jonka aiheena on kaivonkannet tai perunalajikkeet?