Canva Pty Ltd
Brändit

Suomalaisten suosikkituotteiden joukossa yllättäjä vuonna 2023, suosituin brändi Samsung

26.1.2024 10:20
Mitra Vasara
Kaikki vuoden suosituimmat tuotteet ja brändit liittyvät elektroniikkaan.

Suosituimpien pienten keittiökoneiden lista taas koostuu edellisten vuosien tapaan pitkälti kahvinkeittimistä ja erikokoisista airfryereista, mutta listan kärkeen on pompannut yllätyssuosikki, Emerionin pehmytjäätelökone.

– Lyhyestä kesästä huolimatta suomalaiset ovat jäätelökansaa, ja kotikulutus pysyy korkealla ympäri vuoden. Keskimäärin syömme noin 13 litraa jäätelöä vuodessa, mikä on eniten Euroopassa, kommentoi Hintaoppaan Suomen maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Tennareiden kärkeen ovat jälleen nousseet Niket, kun taas Converset vaikuttavat jääneen ainakin hetkeksi historiaan. Miesten partavesistä suosituin on ollut Giorgio Armanin Stronger with you ja naisten hajuvesistä Yves Saint Laurentin Black Opium. Viime vuoden suosikki, Ariana Granden Cloud, on tippunut sijalle kahdeksan.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Vuoden suosituimmat brändit

Hintaoppaan datan mukaan suosituimmat brändit 2023 olivat:

  1. Samsung
  2. Apple
  3. Sony
  4. Asus
  5. Philips

Samsung piti sijoituksensa vuoden suosituimpana brändinä, ja Apple kapusi Sonyn ohi toiseksi.

Hintavertailupalvelu Hintaoppaan selvityksen mukaan Sony Playstation 5 -pelikonsoli oli viime vuoden suosituin tuote. Suosituimpien tuotteiden kymmenen kärki koostuu aiempien vuosien tavoin elektroniikasta, mutta yllätyshitiksi nousi Emerion pehmiskone.

Hintaoppaan datasta selviää, että Sony Playstation 5 -pelikonsoli pysyttelee edelleen suosituimpien tuotteiden kärjessä, kuten se on tehnyt aina julkaisustaan saakka. 

Tänä vuonna top 10 -listalla ovat Playstationin lisäksi muun muassa viime vuoden mallia olevat Apple Airpods -kuulokkeet, Microsoftin Xbox Series X -pelikonsoli, Applen iPhoneista mallit 13, 14 ja 11 sekä ensimmäistä kertaa muutamaan vuoteen myös yksi Samsungin puhelimista.

Matkapuhelimien suosituin malli vuonna 2023 on ollut Apple iPhone 13, kun taas urheilukellojen top 10 -listan on vallannut lähes kokonaan Samsung, jonka suosituin malli on Samsung Galaxy Watch 5 40mm. Vaikka Nintendon oma pelikonsoli Switch ei enää yltänyt tänä vuonna suosituimpien tuotteiden top 10 -listalle, on sille luotu The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom -peli vuoden suosituin.