Klarna
Digitaalisuus

Suomalaiset Euroopan innokkaimpia kokeilemaan käytetyn tavaran verkkomyyntiä

29.5.2023 13:25
Satu Hurme
Yli 70 prosenttia suomalaisista on ostanut ja myynyt käytettyä tavaraa verkossa. Kaupanteon aktiivisuus ei kuitenkaan yllä kansainväliseen keskiarvoon.

Online-rahoituspalveluita tarjoavan Klarnan tuoreen Shopping Pulse -kyselytutkimuksen mukaan suomalaisista 73 prosenttia on myynyt ja 71 prosenttia ostanut verkossa käytettyä tavaraa. 

Kun vertaillaan eurooppalaisia maita, suomalaiset ovat kokeilleet eniten käytetyn tavaran ostamista ja toiseksi eniten myyntiä verkossa. Myyntiluvuissa vain Norja on Suomen edellä.

Suomalaiset eivät kuitenkaan käy kauppaa verkossa niin ahkerasti kuin muualla maailmassa keskimäärin. Kyselyä edeltävän kolmen kuukauden aikana suomalaisista 44 prosenttia oli ostanut ja 46 prosenttia myynyt käytettyä tavaraa. Kyselymaiden keskiarvo ostoissa oli 56 prosenttia ja myynnissä 57 prosenttia.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Ahkerimpia käytetyn tavaran kauppiaita ovat 27–42-vuotiaat, joista 84 prosenttia on ostanut ja 81 prosenttia myynyt käytettyä tavaraa verkossa. Vähiten käytetyn tavaran verkkomyyntiä käyttävät 59–77-vuotiaat.

Niistä henkilöistä, jotka eivät olleet käyttäneet käytetyn tavaran verkkomyyntiä, 43 prosenttia kertoi syyn olevan, etteivät he luota myydyn tavaran vastaavan heidän omia laatuvaatimuksiaan. 40 prosenttia kertoi syyksi, etteivät he uskoneet ostetun tavaran tulevan perille.

Kysely toteutettiin 17 maassa. Suomesta kyselyyn vastasi reilu tuhat 18–77-vuotiasta.