The Good Cartel
Digitaalisuus

Suomalainen yritysverkosto lanseeraa ilmaisen web3-kurssin, jotta Suomessa ei jäädä jälkijunaan internetin kehityksessä

17.11.2022 7:55
Toni Rajamäki
The Good Cartel -niminen verkosto haluaa varmistaa, että suomalaiset voivat varmistaa kilpailukykynsä internetin murroksessa.

Suomessa lanseerataan tänään ilmainen web3-kurssi, kertoo The Good Cartel, joka on hankkeen taustalla. Itsenäisistä yrityksistä koostuva verkosto haluaa teollaan varmistaa, ettei Suomi jää jälkeen internetmaailman kehityksessä, joka on vauhdikasta.

Web3:lla eli kolmannen sukupolven internetillä tarkoitetaan internetin uutta aaltoa, joka toimii lohkoketjujen, kryptovaluuttojen ja tekoälyn avulla. Siirtymä on jo vahvasti käynnissä, ja web3 luo maailmaan koko ajan uutta liiketoimintaa, mistä esimerkkinä toimivat muun muassa metaversumi ja NFT-teknologia.

Tästä syystä The Good Cartel pitää tärkeänä, että suomalaiset pysyvät kehityksessä mukana. Osaamisen lisääminen on yksi tärkeä työkalu lisäämään Suomeen uusia teknologisia innovaatioita ja sitä kautta talouskasvua, verkosto painottaa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

– Suomella on mahtava tilaisuus olla globaalilla kentällä iso toimija, kun internetin seuraavaa aaltoa rakennetaan. FOV Ventures haluaa tukea alaa, jotta mahdollisimman moni uusi osaaja ja yrittäjä saadaan mukaan tähän kovaa vauhtia liikkuvaan junaan, sanoo eurooppalaisen FOV Ventures -rahaston perustaja Petri Rajahalme tiedotteessa.

Muita kurssin mahdollistajia ovat muun muassa Equilibrium, Kleoverse, Decentraland, Northcrypto sekä Dottir Asianajotoimisto. Kurssihankkeessa on mukana myös Tampereen kaupunki. Tampereen ammattikorkeakoulun ja yliopiston opiskelijat saavat opintopisteitä kurssin suorittamisesta.

The Good Cartelin mukaan web3-yhteisöön kuuluu Suomessa jo yli 100 yritystä. 

– Web3:n räjähdysmäiseen kasvuun on syynsä. Kun digitaalinen valta on nykyisellään harvojen käsissä, web3 palauttaa omistajuuden käyttäjille. Kuvittele tilanne, jolloin Amazon ja Google syntyivät, ja he olisivat antaneet jokaiselle käyttäjälle ilmaisia ​​osakkeita. Olisit rakastanut sitä ja kertonut siitä kaikille. Ja olisit pirun rikas. Sitä web3 on. Ei ainoastaan eksponentiaalisesti kasvava, vaan myös erittäin viettelevä, sanoo The Good Cartelin perustaja Sointu Karjalainen.

– Yli 15 vuoden kokemuksellani startup-yrityksistä en ole koskaan nähnyt näin valtavaa innovaatiopotentiaalia. Haluamme kurssin myötä kutsua kaikki suomalaiset mukaan näihin maagisiin aikoihin, hän lisää

Kurssi lanseerataan tänään Slush Tampere -tapahtumassa Maria 01:ssä.

Web3 on isona puheenaiheena myös Slushin päätapahtumassa, joka alkaa tänään Helsingin Messukeskuksessa.

Lue myös: Viisi tärppiä Slushiin: Onlyfans-johtajat kertovat kontroversiaalin brändin johtamisesta, Twitchin toimitusjohtaja jakaa vinkit vaikuttajamarkkinointiin, paljon puhetta web3:sta…