Digitaalisuus

Suomalainen teknologiayritys auttoi Netflixiä luomaan graafisen käyttöliittymän, joka mahdollistaa entistä paremman käyttäjäkokemuksen luomisen

Codemate on ollut Netflixin Metaflow-kehityskumppani keväästä 2020 lähtien.
Kuva:
Unsplash/Charles Deluvio
Suomalainen teknologiayritys auttoi Netflixiä luomaan graafisen käyttöliittymän, joka mahdollistaa entistä paremman käyttäjäkokemuksen luomisen

Suomalainen teknologiayritys Codemate on ollut mukana luomassa suoratoistopalvelu Netflixin datatyökalu Metaflow’n ensimmäistä graafista käyttöliittymää, suomalaisyhtiö tiedottaa.

Tarve graafisen käyttöliittymän suunnittelemiselle lähti dataorientoituneen Netflixin datatieteilijöistä, jotka haluavat projektien olevan entistä tehokkaampia, nopeampia ja hallittavampia. Metacoden tekemän kehitystyön ansiosta datatieteilijät voivat nyt entistä paremmin keskittyä mallintamiseen ja käyttää Metaflow’n graafista käyttöliittymää koneoppimisen työjonojen automatisointiin, seurantaan ja hallintaan.

Yksinkertaistettuna graafinen käyttöliittymä antaa mahdollisuuden parantaa asiakaskokemusta muun muassa aiempaa parempien sisältösuosituksien kautta.

– On ollut todella hienoa Netflixin kanssa kehittää Metaflow’ta, jolla on suora vaikutus miljooniin Netflixin käyttäjiin maailmanlaajuisesti. Yhteistyössä onnistuimme hienosti vastaamaan erilaisten käyttötapojen ja koneoppimisen projektien asettamiin tarpeisiin ー samalla kun Metaflow’n käytön helppous ja nopeus nostettiin uudelle tasolle. Yhdessä Netflixin kanssa pystyimme mullistamaan datatieteilijöiden työn. Nyt organisaatioilla on mahdollisuus luoda entistä enemmän arvoa datastaan datatieteen avulla, ja tehdä tämä vähemmällä koodauksella, sanoo Codematen toimitusjohtaja Toni Piirainen tiedotteessa.

Metaflow on Netflixin kehittämä työkalu, mutta se on ollut avoimen lähdekoodin tuote vuodesta 2019 lähtien, ja sitä käyttävät useat datatieteitä hyödyntävät organisaatiot. Niinpä Codematen graafista käyttöliittymää pääsee hyödyntämään koko datatiedeyhteisö.

Lue myös: Reaktor rakensi kasvuyrityksistä koostuvan verkoston, johon kuuluu 1 200 digitalisaation asiantuntijaa – “Tämä taitaa olla yksi Suomen teknologia-alan parhaiten pidettyjä salaisuuksia”

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa