Henri Maronen
Brändit

Slush saa uuden toimitusjohtajan – 25-vuotias Aino Bergius aloitti aikanaan tapahtuman vapaaehtoisena

29.1.2024 8:56
Mikko Perttunen
”Haastavana taloudellisena aikana Slushin merkitys korostuu entisestään.”

Aino Bergius, 25 (kuvassa oik.), on nimitetty kasvuyritystapahtuma Slushin uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän seuraa tehtävässä Eerika Savolaista, joka johti tapahtumaa kahden vuoden ajan.

Bergiuksen kymmenvuotinen Slush-ura alkoi jo lukiolaisena vuonna 2014, kun hän oli tapahtumassa vapaaehtoisena. Tämän jälkeen hän on työskennellyt Slushissa monessa roolissa, viimeksi operatiivisena johtajana ja talousjohtajana. Nyt hän ottaa vastuulleen koko organisaation, johon kuuluu 1 600 vapaaehtoista ja 50 kokopäiväistä työntekijää. Samalla Bergiuksen varatoimitusjohtajana aloittaa Elin Dölker (kuvassa vas.)

Bergius aloittaa toimitusjohtajana aikana, joka on taloudellisesti haastava Euroopan startup-ekosysteemille. Euroopassa on käynnissä rahoituksen laskusuhdanne, ja yksityisten teknologiainvestointien väheneminen jatkuu paitsi Euroopassa myös Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Riskipääoman saatavuus on elintärkeää eurooppalaisille teknologiayrityksille nykyisessä taloustilanteessa, ja Slushissa tämä riskipääoma kokoontuu.

– Haastavana taloudellisena aikana Slushin merkitys korostuu entisestään. Meidän täytyy vastata Euroopan teknologiaekosysteemin muuttuviin tarpeisiin sekä tukea kasvuyrittäjiä. Rahoituksen saaminen on merkittävä pullonkaula startupien kasvumatkalla. Tämän vuoksi tuomme Helsinkiin tänä vuonna enemmän sijoittajia kuin koskaan ennen, Bergius lupailee tiedotteessa.

Hän unelmoi maailmasta, jossa työskentelee entistä monimuotoisempi kasvuyrittäjien sukupolvi.

– Mitä monimuotoisempi joukko kasvuyrittäjiä meillä on, sitä monipuolisempia haasteita ratkaisemme. On meidän vastuumme ajaa tätä muutosta, Bergius sanoo.

Lue myös: Slushin tunnelmaa MarkkinointiUutisten kuvagalleriassa

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)