Kuvaaja:
Tatu Pääskynen
Toimistot

SEK on Vuoden helsinkiläinen yritys vuonna 2023

5.12.2023 20:00
Mikko Perttunen
Valinnassa vaikutti pitkä historia, hieno tarina ja yhteiskunnallisesti merkittävä mahdollisuus työllistää.

Mainostoimisto SEK on palkittu Vuoden helsinkiläinen yritys 2023 -tunnustuksella.

Vuoden helsinkiläinen yritys -palkinto on yrittäjälle tai yritykselle myönnettävä tunnustus yrittämisestä ja yrittäjyyden hyväksi tehdystä työstä. Palkinnon myöntämisellä korostetaan yksityisen yrittäjän ja hänen yritystoimintansa merkitystä Helsingissä.

Tämän vuoden palkittavan valinnassa vaikuttivat SEKin pitkä historia, hieno tarina ja yhteiskunnallisesti merkittävä mahdollisuus työllistää, kerrotaan Helsingin Yrittäjien tiedotteessa.

– Yritys on selvinnyt haastavista sota-ajoista ja lamoista. Näin pitkä historia osoittaa markkinointialan yritykseltä poikkeuksellista kykyä elää ajassa ja uudistua menestyksekkäästi, Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala toteaa.

Vuonna 1935 perustettu SEK sai alkunsa Ateneumin taidekoulussa, jossa graafikoiksi opiskelevat Jorma Suhonen, Holger Erkelenz ja Aarno Knuus haaveilivat SEK-nimisen piirtämön perustamisesta. Muutama vuosi myöhemmin toimitusjohtajaksi ja sittemmin myös omistajaksi pyydettiin Aarne Salomaata. Yrityksen ensimmäinen asiakas oli Aero Oy, nykyinen Finnair, jonka kanssa yhteistyö jatkuu edelleen. Nykyisellään SEK on osa laajempaa Salomaa Group -kokonaisuutta.

– Luovuus ja perheyrittäjyyden arvot ovat kantaneet meitä aina. Luovuutemme lähtee taiteilijoista ja Ateneumissa jo vuonna 1935 luodusta mentaliteetista. Luovuus on syvällä yrityksemme dna:ssa, toimitusjohtaja Jaakko Rantala toteaa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)