S-ryhmä
Brändit

S-ryhmä ja Alko lopettavat venäläisten tuotteiden myynnin

28.2.2022 9:20
Toni Rajamäki
“Kaikki toivovat keinoja vaikuttaa tilanteeseen jollain tavalla, meille tämä valikoimalinjaus oli yksi sellainen”.

S-ryhmä on päättänyt poistaa venäläistä alkuperää olevat vähittäiskauppamyynnissä olevat tuotteet kauppojensa valikoimista Suomessa, yhtiö tiedottaa. Samaan päätökseen päätyi Alko.

Päätöksen taustalla on Venäjän hyökkäys Ukrainaan.

– Se, mitä Ukrainassa tällä hetkellä tapahtuu, on järkyttävää ja täysin tuomittavaa. Olemme seuranneet tiiviisti asiakkaidemme reaktiota tapahtuneeseen. Kaikki toivovat keinoja vaikuttaa tilanteeseen jollain tavalla, meille tämä valikoimalinjaus oli yksi sellainen, S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho toteaa tiedotteessa.

Linjauksen johdosta S-ryhmän valikoimista poistuu noin 50 venäläistä alkuperää olevaa tuotetta. Joukossa on elintarvikkeita sekä yksittäisiä urheiluvälineitä, tekstiilejä ja muita vastaavia käyttötavaroita.

S-ryhmän Virossa toimivat Prismat tekivät vastaavan päätöksen perjantaina.

Alko kertoo käyneensä vuoropuhelua eri tahojen, muun muassa venäläistuotteita maahantuovien yritysten, kanssa. Myös Alkon asiakkaat ovat ilmaisseet huolensa tilanteeseen.

– Tilanne Ukrainassa on poikkeuksellinen ja järkyttävä, ja olemme ottaneet tilanteen vakavasti, sanoo Alkon valikoima- ja hankintajohtaja Anu Koskinen.

Lue myös:

Varusteleka otti poikkeuksellisen rohkeasti kantaa Nato-keskusteluun: “Suomen olisi hyvä liittoutua tässä ja nyt”
Näin suomalaisbrändit ovat reagoineet Ukrainan kriisiin

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)