Unsplash/Simon Infanger
Brändit

Varusteleka otti poikkeuksellisen rohkeasti kantaa Nato-keskusteluun: “Suomen olisi hyvä liittoutua tässä ja nyt”

25.2.2022 11:25
Toni Rajamäki
Varusteleka julkaisi kantansa Facebookissa ja kohdisti viestinsä pääministerille.

Suomalainen armeijan ylijäämän ja ulkoilun sekä retkeilyn erikoisliike Varusteleka on ottanut harvinaisen suorapuheisen linjan liittyen Ukrainan kriisiin. Poikkeuksellisesta markkinoinnistaan tunnetun brändin perustaja Valtteri Lindholm julkaisi perjantaina Varustelekan Facebook-sivuilla viestin, jossa sanotaan, että Suomen tulisi liittyä Natoon välittömästi.

Viesti oli kohdistettu pääministeri Sanna Marinille.

– Suomen olisi hyvä liittoutua tässä ja nyt. Suomen puolustusvoimat ovat olemassa ainoastaan Venäjän takia. Jos meillä ei olisi maarajaa Venäjän kanssa, voisimme tehdä kuten Ruotsi tai Länsi-Euroopan maat ovat tehneet: käytännössä lakkauttaa puolustusvoimat. Näin ei ole, joten meillä on miljoona reserviläistä, avoimessa kirjeessä sanotaan.

– Valitettavasti meillä on tällä hetkellä naapurinamme sellainen Venäjä, joka ei välitä sodankäynnin kustannuksista, tai omille sotilailleen koituvasta kärsimyksestä. Venäjä ei myöskään hetkeen muutu - Putin johtaa Venäjää loppuelämänsä.

Lindholm mainitsee kolme syytä, miksi Suomi ei ole liittynyt Natoon: Suomi joutuisi sotimaan muiden sotia, Suomi joutuu pelätä Venäjän muuttuvan aggressiiviseksi ja Suomi menettäisi hyvät kauppasuhteet Venäjään.

– Ensimmäistä syytä ei käy kieltäminen. Koko puolustusliiton idea on, että jos johonkin jäsenmaahan hyökätään, muut tulevat avuksi. Juuri sellaiseen liittoon mekin haluamme. Kaksi jälkimmäistä syytä loppuivat tänään. Venäjä ei paljoa tuosta aggressiivisemmaksi voi tulla, ja kauppasuhteethan meiltä nyt menivät Venäjän aloitteesta.

– Meillä ei ole Natoon liittymisen suhteen enää mitää hävittävää. Voitettavaa on: Venäjästä on tullut arvaamaton samalla, kun se on nostanut sotavoimansa Neuvostoliiton romahduksen jälkeisestä alhosta uuteen iskuun. Venäjä ajaa itseään koko ajan pahemmin sellaiseen nurkkaan, jossa sillä ei ole enää hävittävää. Kun lisäksi koko maa pelaa fossiilisten polttoaineiden kortin varaan samalla, kun maapallon muut tekevät kaikkensa luopuakseen niistä, on meillä vieressä painekattila. Natoon liittyminen olisi myös ainut vastatoimi Venäjälle, joka siellä oikeasti tuntuu.

– Maamme tarvitsee nyt vahvaa johtajuutta. Me tarvitsemme teitä. Kirjoitan tämä avoimena kirjeenä, jotta voisin oman vaikutukseni verran nostaa kansan suosiota valintaa kohtaan, ja siten omalta osaltani helpottaa sitä, että voisimme käyttää tätä ainutlaatuista mahdollisuutta hyväksemme.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)