Podimo
Media

Radioääni tuo menestystä myös podcast-maailmassa – tässä ovat Podimo-alustan tämän vuoden kuunnelluimmat podcastit

20.12.2023 11:48
Mikko Perttunen
Vuonna 2022 Suomeen rantautunut alusta on saanut hyvän startin.

Viime vuonna Suomessa aloittanut tanskalainen podcast- ja äänikirjapalvelu Podimo kertoo, että suomalaiset kuuntelivat päättyvänä vuonna Podimon sisältöjä yhteensä 6,7 miljoonaa tuntia.

– Podcast-markkina Suomessa kasvaa hyvää vauhtia ja Podimolle oli kotimaassamme selkeä tilaus: Podimo on ensimmäisen Suomen vuotensa aikana kasvattanut asiakaskuntaansa nopeammin kuin mikään muu Podimon-markkina maailmassa, Podimon Suomen johtaja Johannes Saukko kertoo.

Suomalaisten suosikit löytyivät tänä vuonna Podimon tilastojen mukaan useimmiten henkilökohtaisista tarinoista sekä terveys ja hyvinvointi- tai kulttuuri- ja vapaa-aika-aiheisista podcasteista.

Suosituimmat podcastit olivat Sointu Borgin ja Janni Hussin Sana on vapaa, Aki Linnanahde Talk Show sekä Desire Nymarkin ja Viivi Rintasen Paritellen.

Tanskan ja Suomen lisäksi Podimo toimii Saksassa, Espanjassa, Alankomaissa, Norjassa ja Meksikossa. Kansainvälisesti Podimon kuuntelijat pitivät lähes samoista kategorioista kuin Suomessa: kuunnelluimpia olivat henkilökohtaiset tarinat (84 %), terveys ja hyvinvointi (43 %) ja True Crime (40 %).

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)