Kuva: Canva Pty Ltd.
Media

Punamusta Median ilmastotavoitteet saivat Science Based Targets -hankkeen hyväksynnän

5.6.2024 13:31
Mikko Perttunen
Tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä Pariisin sopimuksen 1,5 asteen tavoitteen mukaisesti.

Punamusta Media Oyj on sitoutunut Science Based Targets -hankkeen tavoitteisiin. Kyseessä on aloite, joka tukee yrityksiä asettamaan kunnianhimoiset, tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteensa.

Hankkeen pyrkimyksenä on, että yritykset kaikkialla maailmassa puolittavat päästöt ennen vuotta 2030 ja saavuttavat nollapäästöt ennen vuotta 2050. Hankkeen taustalla ovat Maailman luonnonsäätiö WWF, YK:n Global Compact, ympäristöraportointia edistävä riippumaton CDP-järjestö ja Maailman luonnonvarainstituutti World Resources Institute.

Science Based Targets -hanke hyväksyi toukokuussa 2024 Punamusta Media -konsernin asettamat lyhyen aikavälin ilmastotavoitteet. SBT-tavoitteelleen virallisen hyväksynnän saaneita yrityksiä on Suomessa vielä reilusti alle sata.

– Asetimme absoluuttiset tavoitteet vähentää hiilidioksidipäästöjämme Pariisin sopimuksen 1,5 asteen mukaisesti. Käytämme vertailuvuotena vuotta 2022 ja sitoudumme vähentämään oman toimintamme suoria päästöjä sekä epäsuoria tuotteiden ja palveluiden hankinnasta syntyviä päästöjä vuosittain 5,25 prosenttia vuoden 2022 tasoon nähden, jolloin pienennämme hiilijalanjälkeämme 42 prosenttia vuoden 2030 loppuun mennessä, Punamusta Median markkinointi- ja vastuullisuusjohtaja Mirka Lammi kertoo tiedotteessa.

"Olemme ottaneet myös IT-toimintomme osaksi kestävän kehityksen agendaamme."
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Toimenpiteet tarkoittavat käytännössä painotuotteiden hiilijalanjäljen pienentämistä, hukkapaperin määrän vähentämistä ja energiatehokkuuden kehittämistä. Tärkeitä kohteita ovat myös vihreän, uusiutuvan sähkön käyttö, käytettävien paperilaatujen ympäristövaikutusten huomioiminen ja konsernin ympäristötavoitteita tukeva autopolitiikka.

– Lisäämme asteittain vihreää kaukolämpöä sekä kartoitamme esimerkiksi biopropaanin käyttöön siirtymisen mahdollisuuksia. Olemme ottaneet myös IT-toimintomme osaksi kestävän kehityksen agendaamme muun muassa Vihreän IT:n kypsyysmallin avulla ja käymme jatkuvasti vuoropuhelua toimittajiemme kanssa heidän ympäristötavoitteistaan ja niiden edistymisestä, Lammi selittää.