Brändit

Perussuomalaisten kansanedustaja sanoo, että S-ryhmän ja Keskon pitäisi poistaa rahapelikoneet isoimmista myymälöistään

Riikka Purra pitää Lidlin pelinavausta merkittävänä.
Kuva:
Eduskunta
Perussuomalaisten kansanedustaja sanoo, että S-ryhmän ja Keskon pitäisi poistaa rahapelikoneet isoimmista myymälöistään

Päivittäistavarakauppaketju Lidl on päättänyt poistaa Veikkauksen rahapeliautomaatit kaikista myymälöistään, mikä on antanut painetta muille kaupan alan jäteille, S-ryhmälle ja Keskolle.

Veikkauksen vastuullisuusjohtaja Jarmo Kumpulainen kertoi aiemmin tänään, että S-ryhmä ja Kesko eivät ole antaneet viitteitä siitä, että yhtiöt seuraisivat Lidlin esimerkkiä.

– Tällaista kehitystä ei ole ollut nähtävissä. Kumppanit ovat kokeneet rahapelaamisen vastuullisuuden lisäämiseksi tekemämme mittavat toimet hyviksi ja ovat olleet mahdollistamassa pakollisen tunnistautumisen käyttöönottoa, joka on tämän vuoden alussa peliautomaateille tuotu. Toivomme tietysti, että hyvä yhteistyö keskeisten kumppaneidemme kanssa jatkuu, Kumpulainen sanoi.

Ylen kyselyn mukaan kansanedustajat ovat jakautuneet eri leireihin sen suhteen, pitäisikö pelikoneet poistaa kaupoista. MarkkinointiUutiset kysyi asiasta perussuomalaisten Riikka Purralta, jonka puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho kiitteli Lidlin päätöstä Twitterissä. Perussuomalaiset ei ole linjannut kantaansa kyseiseen asiaan, mutta Purra on samoilla linjoilla Halla-ahon kanssa.

– Lidlin päätös oli merkittävä. Lidl on ensimmäinen kauppaketju, joka uskaltaa tehdä tämän päätöksen. Korona-ajan pelikoneiden kiinnioleminen on antanut hyvää tietoa tämän vaikutuksista. Kunpa siitä olisi kerätty dataa myös tutkimusta varten. Esimerkiksi selvittämään, onko ongelmapelaajien pelaaminen siirtynyt kokonaan verkkoon, Purra sanoo.

Purran mielestä S-ryhmän ja Keskon pitäisi poistaa pelikoneet ainakin joistain myymälöistään.

– Kyllä, ainakin suuremmista liikkeistä, jotka eivät ole koneista millään tavalla riippuvaisia. On kuitenkin syytä ymmärtää, että peliautomaatit saattavat olla taloudellisesti tärkeitä joillekin pienille haja-asutusalueen marketeille. Näiden kohdalla siirtymäaika tai joku muu mekanismi voisi olla toimivampi.

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa