Kuvaaja:
Louis Hansel / Unsplash
Ilmiöt

Pellot pursuavat kukkakaalia – S-ryhmä ryhtyi hintatalkoisiin

29.8.2023 14:00
Mikko Perttunen
Ketjun mukaan kaupan toimenpiteillä on aiemminkin ollut merkitystä sadon paremmassa hyödyntämisessä.

Kotimaisesta kukkakaalista on nyt ylitarjontaa, ja ilman nopeita toimenpiteitä monikäyttöinen kotimainen kasvis uhkaa jäädä osin pelloille. S-ryhmässä onkin reagoitu tilanteeseen laskemalla kukkakaalin hintaa ketjun kaupoissa.

Hinnan alentamisen lisäksi asiakkaita kannustetaan kukkakaalitalkoisiin ja inspiroidaan myös resepteillä monikanavaisesti muun muassa Yhteishyvän, Prisman ja S-marketin digikanavissa. Lisäksi myymälöillä on mahdollisuus ohjata asiakkaita tutustumaan digireseptiikkaan.

– Meillä on aiemmista vastaavista tilanteista kokemuksena se, että kaupan toimenpiteillä on merkitystä ja pystymme inspiroinnilla ja hyvällä hintatasolla aktivoimaan suomalaisia. Jos toimimme yhdessä, saamme varmasti tälläkin kertaa kotimaisen sadon hyödynnettyä, myyntipäällikkö Katarina Vikman S-ryhmän marketkaupasta kertoo tiedotteessa.

S-ryhmän myymälöissä on tänä vuonna muutoinkin kiinnitetty kasvisten houkuttelevuuteen erityistä huomiota, koska viime syksynä huomattiin suomalaisten vähentäneen kasvisten suhteellista osuutta ostoskoreissa. Vuoden alussa kokeiltu konsepti, jossa alle euron kappale- tai kilohinnaltaan maksavia hedelmiä ja vihanneksia nostetaan erityisesti esiin, on ollut suosittu ja jäänyt pysyväksi toimintamalliksi, kerrotaan tiedotteessa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)