Amanda Aho
Kolumni

Pääministeri bailasi, Suomi sekosi – Kuka myy minulle ”Olen tanssinut, laulanut, juhlinut, tehnyt laillisia asioita” -rintamerkin?

19.8.2022 10:00
Iina Kansonen
Myyntihaukat näyttävät kaikonneen, vaikka Sanna Marinin lausahduksella varustettu paita tai rintamerkki menisi nyt kuumille kiville.

Suomi meni eilen sekaisin, koska pääministerimme oli käynyt juhlimassa. Veikkaan, ettei ole enää kovinkaan montaa suomalaista, joka ei olisi nähnyt ensin sosiaalisessa mediassa ja sen jälkeen perinteisessä mediassa levinnyttä bilevideota.

Aiheesta kirjoitetut artikkelit sivuutan jo rutiinilla, mutta yhtä asiaa olen jäänyt kaipaamaan ja yrittänyt etsiä – tuloksetta. Eikö kukaan ole muka vielä tehnyt ”Olen tanssinut, juhlinut, tehnyt laillisia asioita” -rintamerkkiä tai -t-paitaa? Missä ovat myyntihaukat, markkinointigurut ja äkkirikastumisesta haaveilevat?

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Kaveriporukkani juhlat saattavat joskus näyttää samantyyppisiltä kuin videolla nähdyt ilman mitään hyvää Grüner Veltlineriä ja vettä vahvempaa. Siksi seurasin ensin huvittuneena ja sitten kauhistuneena, miten sosiaalisessa mediassa ilmeisesti tarkoituksella masinoidut huume-epäilyt päätyivät kritiikittä valtamedian sivuille saakka.

Ihmiset, nauttikaa elämästä ja juhlikaa. Toimittajat, älkää tehkö journalismia sekuntikello kädessä. Myyjät ja markkinoijat, laittakaa viestiä tulemaan, jos teillä on myynnissä rintamerkki Marinin lausahduksella. Ostan!

Iina Kansonen on MarkkinointiUutisten päätoimittaja.