Digitaalisuus

Oura julkaisi eilen sosiaalisen Lähipiiri-ominaisuuden älysormuksiinsa

9.6.2023 12:09
Mikko Perttunen
Samaan aikaan lanseerattiin myös uusi unialgoritmi.

Personoitua terveystietoa tarjoava älysormusyhtiö Oura julkaisi tänään uuden sosiaalisen Lähipiiri-ominaisuuden sormuksiinsa. Lähipiirin avulla Ouran käyttäjät voivat halutessaan jakaa Ouran keräämät uni-, aktiivisuus- ja valmiustasolukunsa ystäviensä, perheenjäsentensä ja muun lähipiirinsä kanssa viimeisen kahden viikon ajalta.

Oura-sormuksen käyttäjät voivat liittyä osaksi jopa kymmentä eri Lähipiiriä. Käyttäjä pystyy myös valikoimaan, mitkä tulokset hän haluaa jakaa muiden kanssa ja millä tarkkuudella. Lisäksi käyttäjät voivat reagoida muiden käyttäjien tuloksiin emojien avulla.

– Lähipiirin kautta personoimme käyttökokemusta entisestään ja annamme Ouran käyttäjille uudenlaisen mahdollisuuden pysyä yhteydessä myös perheidensä ja ystäviensä kanssa, kertoo Ouran toimitusjohtaja Tom Hale yhtiön tiedotteessa.

Uusi Lähipiiri-ominaisuus lanseerataan yhtä aikaa Ouran uuden unialgoritmin kanssa. Algoritmi on aiemmin ollut beta-käytössä iOS- ja Android-käyttäjillä. Uusi unialgoritmi saavuttaa 79 prosentin yhteneväisyyden unipolygrafian (PSG) kanssa nelivaiheisen unisyklin – johon kuuluvat hereillä olo, kevyt uni, syvä uni ja vilke- eli REM-uni – osalta.

Algoritmin kehittämisessä käytetty datasarja sisältää Oura-sormusten käyttäjädataa lähes kahden vuoden ajalta sekä referenssinä samaan aikaan kerättyä unipolygrafiadataa. Yli 1200 yötä mittaavassa datasarjassa on mukana yli 500 osallistujaa eri ikäryhmistä, sukupuolista ja etnisyyksistä.

Oura-sormus hyödyntää kehittynyttä anturiteknologiaa mitatakseen biometristä tietoa, kuten sykettä, sykevaihtelua, lämpötilaa ja veren happipitoisuutta. Näistä luvuista muodostetaan sen jälkeen kolme avainlukua: valmiustaso, uni ja aktiivisuus. Tämän lisäksi sormus tarjoaa räätälöityjä neuvoja ja vinkkejä käyttäjänsä elämänlaadun parantamiseen.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)