Kansainvälistä matkailua edistävä Visit Finland toteuttaa kesäkuussa suomalaisen kulttuuriviennin tempauksen New Yorkissa.
Taste of Finland -pop up -ravintola avaa ovensa 10.–11. kesäkuuta. brooklynilaisessa Hildur-ravintolassa ja tuo suomalaisen juhannuksen maut, tunnelman ja myös suomalaisen muotoilun amerikkalaisyleisön koettavaksi.
Tempauksen tavoitteena on nostaa esiin suomalaisen keittiön omaleimaisuutta ja kesän juhlintaa, erityisesti suomalaista juhannusta.
Menussa nähdään suomalaisia kesämakujen klassikoita modernisti tulkittuina.
Kahden illan ajan ravintolassa on tarjolla kolmen naiskokin yhteistyössä suunnittelema kausimenu, joka pohjautuu puhtaisiin makuihin ja suomalaisiin ruokaperinteisiin. Suomalaista keittiötä edustaa helsinkiläinen keittiömestari ja Canvas Canteen -ravintolan perustaja Ina Niiniketo, joka tunnetaan modernista otteestaan pohjoismaiseen ruokaan.
Yhteistyössä ovat mukana myös Top Chef -ohjelmassa kilpaileva newyorkilaiskokki Lana Lagomarsini ja Hildurin keittiömestari Brennan Taulbee.
Menussa nähdään suomalaisia kesämakujen klassikoita modernisti tulkittuina. Tarjolla on muun muassa uusista perunoista tehtyä perunavaahtoa sekä suolaheinällä graavattua lohta kermaviilikastikkeen ja ruisleivän kanssa. Jälkiruoaksi tarjoillaan mansikoita, mansikkamarenkia, seljankukkaa ja kermaa.
Myös suomalainen design on esillä, sillä henkilökunta pukeutuu Marimekon vaatteisiin, ja tilan tunnelmassa näkyy suomalainen estetiikka.
– Ruoka on väylä kulttuurien kohtaamiseen. Tämä tapahtuma on meille mahdollisuus kertoa suomalaisesta elämäntavasta ja kestävistä arvoista uusilla tavoilla, yhdessä amerikkalaisten huippuosaajien kanssa, Visit Finlandin kansainvälisen markkinoinnin johtaja Heli Jimenez kertoo tiedotteessa.
Visit Finlandista kerrotaan, että lähivuosina toteutetaan useita samansuuntaisia avauksia osana uutta, maa- ja metsätalousministeriön rahoittamaa kolmivuotista projektia.