Brändit

Nesteen uudessa brändifilmissä on 120 "kierrätettyä" videoklippiä – video kertoo, miksi suomalaisen jättiyhtiön brändin arvo on noussut räjähdysmäisesti

Brändifilmi viestittää, että maailma muuttuu ja kehittyy. Niin on tehnyt myös Neste.
Kuva:
Neste
Nesteen uudessa brändifilmissä on 120 "kierrätettyä" videoklippiä – video kertoo, miksi suomalaisen jättiyhtiön brändin arvo on noussut räjähdysmäisesti

Maailman johtava uusiutuvan dieselin ja vastuullisen lentopolttoaineen tuottaja Neste on julkaissut uuden brändifilminsä, joka kiteyttää hyvin sen, miksi Neste kuuluu omalla alallaan edelläkävijöihin.

Brändifilmissä on käytetty vanhoja videoklippejä, kuvia ja ääniraitoja. Filmissä on peräti 120 “kierrätettyä” videoklippiä sekä 32 "kierrätettyä" kuvaa. Filmissä näkyy otteita muun muassa kuukävelystä, John F. Kennedystä, lentotekniikan kehityksestä ja ilmastonmuutoksesta. Äänimaailmassa esiin nousee muun muassa Martin Luther King Jr:n voimakas “Change”-viesti.

Filmin viestin yhteys Nesteeseen on selvä: jo useamman vuoden uutta brändiä rakentanut suomalaisyhtiö on muuttunut, kehittynyt, ratkaissut ongelmia, ollut innovatiivinen ja huolehtinut ympäristöstä. Brändifilmi on täynnä ympäri maailman tunnettuja videoita, kuvia ja ääniä, mutta siinä kiteytyy myös Nesteen tarina.

– Video symboloi meidän brändiä. Halusimme käyttää “kierrätettyä” materiaalia, ja filmin jokainen “freimi” on mietitty tarkkaan. Tuomme esiin sen, että ihmiskunta muuttuu ja menee aina eteenpäin. Ilmastonmuutos ei ole ensimmäinen kriisi, jonka olemme kohdanneet, kertoo Nesteen vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhteiden johtaja Minna Aila (kuvassa) MarkkinointiUutisten haastattelussa.

Katso brändifilmi tästä:

Neste on tottunut ratkomaan ongelmia, ja yhtiöllä onkin iso vaikutus koko öljyntuotantoalaan, sillä Neste raivaa tietä muille uusiutuviin polttoaineisiin keskittyvänä toimijana. Tänä päivänä uusiutuvat polttoaineet muodostavat jo yli 90 prosenttia yhtiön vertailukelpoisesta liikevoitosta.

– Nesteen brändin identiteetti on muuttunut paikallisesta öljyjalostajasta uusiutuvien ja kiertotalouteen liittyvien ratkaisujen toimittajaksi. Nyt bisneksen tulos syntyy pääosin näistä asioista, nämä ovat meidän ydinaluettamme.

Yhtiön toiminnan ja brändin uudistuksen ensimmäisiin vaiheisiin kuului nimenmuutos, joka tapahtui vuonna 2015. Neste Oil -nimestä jäi jälkimmäinen, öljyä tarkoittava sana pois, ja nimeksi tuli pelkkä Neste. Sen jälkeen yhtiön markkina-arvo on kasvanut yli 800 prosenttia.

– Brand Financen mukaan Neste on tänä päivänä Suomen toiseksi nopeimmin kasvava brändi, Aila muistuttaa.

Brand Finance listasi Nesteen juuri Suomen kolmanneksi arvokkaimmaksi brändiksi Nokian ja Koneen taakse. Nesteen brändiarvoksi arvioitiin vajaat kaksi miljardia euroa. Vielä vuonna 2014 brändin arvon arvioitiin olevan vajaat 300 miljoonaa euroa.

Brändiuudistus on johtanut myös moniin muihin isoihin tunnustuksiin: esimerkiksi vuonna 2019 Harvard Business Review -lehti nosti Nesteen viime vuosikymmenen 12. positiivisimman muutoksen tehneeksi suuryhtiöksi maailmassa. Eurooppalaisyhtiöistä Nesteen edelle ylsi vain tanskalainen Ørsted.

Kuva: Neste

Suurin syy brändin maineen ja arvon kehitykselle löytyy nimenomaan teoista, ei sanoista. Tuoreessa brändifilmissä tuli esiin muutos, kehitys, innovatiivisuus ja toivo. Näitä kaikkia ominaisuuksia yhtiö vaalii, ja se on johtanut uusiutuvien polttoaineiden vallankumoukseen. Kukapa olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut, että esimerkiksi ravintoloiden paistorasvasta voidaan jalostaa polttoainetta?

– Me panostamme innovaatioihin, ja haluamme kehittää kilpailukykyisiä ratkaisuja sekä uusia teknologioita. Tälläkin hetkellä kehitämme uusia polttoaineen lähteitä, mutta joskus kehitystyö voi ottaa jopa 10 vuotta tai pidempäänkin, sanoo Aila, jonka mukaan tulevaisuudessa uusiutuvaa polttoainetta saatetaan tehdä esimerkiksi levästä.

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa