Canva Pty Ltd
Ilmiöt

Nämä suomalaiset yritykset kannattavat EU:n yritysvastuudirektiiviä: mukana muun muassa Nokia ja Paulig

22.2.2024 11:25
Mitra Vasara
Direktiivin arvioidaan koskevan noin 200 yritystä Suomessa.

Suomalaisista yrityksistä ainakin Nokia, Luhta, Paulig, Frenn Helsinki, Ivalo.com, Ninyes, Uhana, Pure Waste ja Ruohonjuuri puoltavat EU:n yritysvastuullisuusdirektiiviä Business & Human Rights Resource Centren mukaan. Myös Fair Trade Finland on mukana listauksessa.

Puoltajien joukossa on myös useita Suomessa toimivia ulkomaalaisomisteisia yrityksiä, kuten Maersk, Bestseller, Lindex ja Vattenfall. 

EU:n yritysvastuudirektiivi koskisi toteutuessaan suuryrityksiä eli yli 500 hengen yrityksiä. Direktiivi määräisi yritykset selvittämään toimintansa ja koko arvoketjunsa haitalliset ympäristö- ja ihmisoikeusvaikutukset sekä puuttumaan epäkohtiin. Direktiivi velvottaisi yritykset myös seuraamaan Pariisin ilmastotavoitteiden toteutumista oman liiketoimintansa kohdalla.

Suomessa direktiivi koskisi noin 200 yritystä. 

Helsingin Sanomien mukaan hallitus vastustaa direktiiviä erityisesti siksi, että se antaisi ammattiliitoille ja ympäristöjärjestöille oikeuden nostaa ryhmäkanteita vastuullisuusvelvoitteita rikkovia yrityksiä vastaan. Hallituksen mukaan tämä sopisi huonosti suomalaiseen järjestelmään, jossa ryhmäkanteita voidaan käyttää vain kuluttaja-asioissa.

Katso listaus yritysvastuudirektiiviä kannattavista pohjoismaisista yrityksistä täältä.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)