Luovuus

Muotoilija Päivi Helander aloittaa Habitare-tapahtuman vierailevana luovana neuvonantajana

2.11.2023 11:52
Mikko Perttunen
”Minulle Habitare on paitsi alaa kokoava ja inspiroiva vuosinäyttely, myös paikka kohtaamisille ja keskusteluille.”

Visuaalisena suunnittelijana muotoilun parissa Suomessa ja Saksassa pitkään toiminut Päivi Helander aloittaa Habitare-tiimin vierailevana luovana johtajana. Habitaren vierailevan luovan johtajan tehtävän lisäksi Helander jatkaa työskentelyä omassa toimistossaan.

Habitare on Suomen suurin huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma.

– Minulle Habitare on paitsi alaa kokoava ja inspiroiva vuosinäyttely myös paikka kohtaamisille ja keskusteluille. Koen, että hyvä muotoilu, hyvä asuminen ja toimiva ympäristö ovat ihmisen hyvinvoinnille olennaisia asioita, Helander kertoo tiedotteessa.

Helander näkee Habitaren luovana kohtaamispaikkana, jossa voi innostua muotoilusta ja kokea sitä yhdessä. Hän pitää myös keskustelevuutta tärkeänä. Hän näkee myös muotoilun yhteiskunnallisen roolin tärkeänä. Helanderin mielestä estetiikka on yksi ihmisen perustarpeista.

– Kaunis muoto ja onnistunut muotoilu tuottavat hyvinvointia ja luovat turvaa ja iloa ihmisille. Ne ovat asioita, jotka tässä levottomassa maailmantilanteessa korostuvat. Kodista on tullut entistä tärkeämpi paikka palautumiselle ja omannäköiselle elämälle, Helander pohtii.

Helanderin kädenjälki näkyy ensimmäiseksi Habitaren uudessa visuaalisessa identiteetissä, jonka hän ja graafinen suunnittelija Tino Nyman ovat suunnitelleet yhteistyönä.

– Habitaren päivitetty visuaalinen identiteetti tulkitsee muotoilumaailmaa nykyaikaisella ja persoonallisella tavalla: orgaaninen ja riisuttu muotoilu kohtaavat. Ilme hengittää luontevasti tätä aikaa vuosittain vaihtuvalla väripaletilla, Nyman kertoo.