Digitaalisuus

Microsoft rakentaa datakeskusalueen Suomeen – ”Pilvilaskentaa voidaan hyödyntää entistä tehokkaammin”

Uusi datakeskusalue rakennetaan pääkaupunkiseudulle. Alue tarjoaa tietoturvallisia palveluja ja mahdollisuuden säilyttää dataa Suomessa.
Kuva:
Unsplash/Aktar Hossain
Microsoft rakentaa datakeskusalueen Suomeen – ”Pilvilaskentaa voidaan hyödyntää entistä tehokkaammin”

Ohjelmistoyritys Microsoft rakentaa datakeskusalueen pääkaupunkiseudulle. Datakeskusalue tarjoaa suomalaisille organisaatioille, yrityksille ja yksityishenkilöille luotettavia, skaalautuvia ja tietoturvallisia palveluja. Alue tarjoaa myös mahdollisuuden säilyttää dataa Suomessa ja hyödyntää pilvipalveluita alhaisella vasteajalla.

Uudella datakeskusalueella on keskeinen rooli Suomen digitaalisen muutoksen vauhdittamisessa. Tutkimuslaitos IDC:n arvion mukaan seuraavien neljän vuoden aikana Microsoft, sen ekosysteemi ja pilviasiakkaat voivat yhdessä tuottaa yli 17 miljardia euroa kumulatiivista liikevaihtoa. Samalla Suomeen voi syntyä yli 11 000 työpaikkaa it-alan osaajille.

Lue myösMicrosoft ostaa teknologia-alusta Xandrin – ”Voimme nopeuttaa digitaalisen mainonnan ja vähittäiskaupan mediaratkaisujen toimittamista”

– Datakeskusalueen avulla yritykset, julkinen sektori, tutkimusorganisaatiot ja korkeakoulut voivat hyödyntää pilvilaskentaa entistä tehokkaammin innovaatiotoiminnassa, digitalisaatiohankkeissa ja datapohjaisen liiketoiminnan kasvattamisessa, sanoo Microsoftin Suomen maajohtaja Pekka Horo tiedotteessa.

Datakeskuksista syntyvä hukkalämpö hyödynnetään energiakonserni Fortumin avulla kaukolämmöksi Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella. Hanke on alusta asti suunniteltu niin, että datakeskuksista syntyvä hukkalämpö voidaan suoraan kierrättää kaukolämpöverkkoon.

– Kaikki voittavat päätöksessä investoida datakeskukseen, joka myös tuottaa lämpöä kaupungeillemme ja koteihimme. Se nopeuttaa Suomen digitaalista kasvua ja samalla puhdistaa energiajärjestelmäämme. Toivon, että tämä yhteistyö näyttää mallia muille maille ja kaupungeille, jotka etsivät keinoja yhdistää siirtymän ilmastoneutraaliuteen ja digitaalisen kilpailukyvyn, sanoo pääministeri Sanna Marin.

Uusi datakeskusalue nähdään mahdollisuutena alueen kunnille: se luo uusia koulutus- ja työmahdollisuuksia ja auttaa päästövähennysten saavuttamisessa.

– Uusi datakeskusalue vahvistaa edelleen Espoon asemaa innovatiivisena kestävän kehityksen edelläkävijänä. Datakeskusinvestoinneista on maailmalla kova kilpailu, mutta erinomaisen yhteistyön ja investointiympäristön tuloksena syntyi ratkaisu, josta hyötyvät kaikki aina Suomen tasolta paikallisiin asukkaisiin saakka, sanoo Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä tiedotteessa.

Lue myösMicrosoftin aineeton arvo on maailman suurin

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa