Kuvaaja:
Hostaway
Ilmiöt

Matkailualan startup Hostaway selätti koronan: suomalaisyritys aikoo lähes tuplata henkilökuntansa määrän

2.6.2021 10:20
Toni Rajamäki
Hostaway on kasvanut vahvasti Yhdysvalloissa ja Australiassa.

Matkailuala on ollut koronapandemian yksi suurimmista kärsijöistä, ja moni alan yritys on saanut laittaa pillit pussiin kriisin takia. Osa matkailualan yrityksistä on kuitenkin selviytynyt pandemiasta poikkeuksellisen hyvin. Yksi näistä onnistujista on suomalainen startup-yritys Hostaway, joka kasvaa nyt ennätysvauhtia.

Aiemmin sijoittajilta ja Business Finlandilta miljoonien rahoituksen kerännyt Hostaway tarjoaa alustan lyhytaikaisvuokrausta tekeville toimijoille, jotka käyttävät muun muassa Airbnb:tä ja Booking.comia. Maailmanlaajuisen kriisin alku oli kansainvälistyneelle SaaS-yritykselle iso takaisku, mutta nopeat sopeutustoimet pitivät startupin pystyssä. Yritys muun muassa irtisanoi kymmenisen henkilöä ja päätti sekä Barcelonan että Toronton toimistojensa vuokrasuhteet.

– Jouduimme tekemään nopeita ja rajuja sopeutustoimia. Karsimme kaikki ylimääräiset kulut, Hostawayn toimitusjohtaja Marcus Räder kertoo.

Nyt Hostaway on kääntänyt kelkan kokonaan ja kasvaa ennätysvauhtia, vaikka pandemia jyllää edelleen ympäri maailmaa. Syy kasvuun löytyy etenkin Yhdysvalloista ja Australiasta. Vielä kun Euroopan matkustusrajoitukset höllentyvät, lähtee kasvu uusille kierroksille, sanoo Räder.

–  Markkinan palautuminen Yhdysvalloissa ja Australiassa on ollut nopeaa, vaikka korona ei vieläkään ole ohi.

– Olemme jo nyt ennätyksellisessä kasvuvauhdissa, ja kunhan Eurooppakin pääsee kasvu-uralle ja kansainvälinen matkailumarkkina käynnistyy toden teolla, voidaan kysynnän odottaa kasvavan räjähdysmäisesti.

Hostawayta pidetään hyvin potentiaalisena startupina, sillä lyhytaikaisvuokrauksen suosio on kasvanut viime vuosina valtavin askelin. Koronan jälkeen kehitys jatkunee suotuisena. Ennen koronaa arvioitiin, että markkinan koko nousee tämän vuosikymmenen alkutaipaleella 200 miljardiin euroon.

Hostaway aikoo nyt investoida kasvuun rajusti. Tällä hetkellä yritys työllistää 45 henkilöä, mutta tavoitteena on palkata jopa 30 uutta työntekijää myyntiin, markkinointiin ja tuotekehitykseen.

Lähde: Hostwayn tiedote

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)