Abby Rurenko / Unsplash
Ilmiöt

Matkailijat toivat Suomeen kesällä 1,3 miljardia euroa

9.10.2023 11:51
Mikko Perttunen
Kesällä kulutetaan enemmän kuin kevään matkoilla.

Ulkomaiset matkailijat tekivät päättyneenä kesänä Suomeen yhteensä 1,6 miljoonaa matkaa ja käyttivät keskimäärin 801 euroa matkaa kohden. Matkoista 81 prosenttia oli vapaa-ajan matkoja, kertovat Visit Finlandin ja Tilastokeskuksen tilastot.

Yhteensä ulkomaiset matkailijat käyttivät rahaa lähes 1,3 miljardia euroa majoitukseen, ravintoloihin, liikkumiseen, kulttuuriin ostoksiin ja muihin menoihin. Kesämatkailijat käyttivät rahaa matkaa kohden enemmän kuin kevätmatkailijat.

Yöpymisiä kesä-elokuun aikana kertyi 18,8 miljoonaa. Luku sisältää rekisteröidyt ja rekisteröimättömät majoitukset, kuten mökkimajoitukset, lyhytaikaiset vuokra-asumiset ja yöpymiset sukulaisten luona. Keskimäärin ulkomainen lomailija viipyi Suomessa kesällä viisi päivää.

Kesällä Suomeen saapuneista matkailijoista lentäen saapuneiden osuus oli 57 prosenttia ja laivalla 43 prosenttia. Kesän matkojen yhteenlaskettu hiilijalanjälki vastasi noin 736 000:ta tonnia hiilidioksidia (CO2), eli matkakohtainen hiilijalanjälki oli 462 kg CO2. Hiilijalanjäljessä on huomioitu meno- ja paluumatkasta, Suomessa liikkumisesta sekä majoituksesta ja aterioista aiheutuneet päästöt.

Lue myös: Ulkomaiset matkailijat kuluttivat Suomessa yli puoli miljardia euroa maalis-huhtikuussa

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)