Kuva: Journalistiliitto
Media

Marja Honkonen Journalistin uudeksi päätoimittajaksi plagiointisyytösten vuoksi irtisanoutuneen Maria Petterssonin tilalle

19.3.2024 14:06
Mikko Perttunen
Päätoimittaja johtaa myös Journalistiliiton viestintää.

Yhteiskuntatieteiden maisteri Marja Honkonen, 40, on nimitetty Journalisti-lehden uudeksi päätoimittajaksi. Lehden johtamisen lisäksi Honkosen tehtävänä on johtaa Journalistiliiton viestintää.

– Marja Honkosella on vahva kokemus journalismista ja viestinnästä sekä laaja ymmärrys järjestötyöstä sekä työmarkkinoista, Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho kommentoi tiedotteessa.

Honkonen työskentelee tällä hetkellä Journalistin vt. toimitussihteerinä. Honkonen aloitti Journalistissa vuonna 2014 toimittajana ja on toiminut sen jälkeen myös lehden päätoimittajan sijaisena.

Journalistin edellinen päätoimittaja Maria Pettersson irtisanoutui viime joulukuussa plagiointikohun seurauksena.

Ennen Journalistia Honkonen työskenteli Vihreiden viestintäsuunnittelijana ja Jyväskylän ylioppilaslehden päätoimittajana sekä muun muassa sanomalehti Keskisuomalaisessa.

– Minulle on tärkeää olla puolustamassa hyvää journalismia, sen tekijöitä ja reilua työelämää ajassa, jossa moni kyseenalaistaa ne. Journalistiliiton viestintää haluan olla kehittämässä entistäkin jäsenlähtöisempään ja avoimempaan suuntaan, Honkonen sanoo tiedotteessa.

Honkonen arvioi Journalistin olevan laadukas ammattilehti, ja hänen toiveissaan on, että Journalisti voi toimia alan sisäisen keskustelun ja rakentavan mediakritiikin paikkana.

Journalistin päätoimittajan tehtävää haki 18 henkilöä. Päätoimittajan valitsi Journalistiliiton hallitus.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)