HK
Digitaalisuus

Maistuisiko metavursti? HK huutokauppaa viisi digitaalista meetvurstia

1.3.2023 12:00
Mikko Perttunen
NFT-taideteoksien lähtöhinta perustuu kaupassa myytävien esikuviensa hintaan.

Tämän terveellisemmäksi leikkele tuskin menee.

Ruokabrändi HK vie meetvurstin virtuaalitodellisuuteen julkaisemalla pilke silmäkulmassa digitaalisen meetvurstin. Metavursteiksi kutsuttuja NFT-teoksia luodaan viisi kappaletta, ja ne huutokaupataan OpenSea-markkinapaikassa.

NFT:t eli non-fungible tokenit ovat digitaalisia taideteoksia, joihin on tallennettu uniikki varmenne. Niitä hankitaan yleisesti keräilymielessä, mutta metaversumin kehittyessä kehittyvät ehkä myös NFT:iden käyttötavat. Metavurstit ovat digitaalisia jäljennöksiä HK:n klassikkotuotteista. Jokaisen Metavurstin lähtöhinta on 0,0020 ethereumia eli noin 3,25 euroa. Hinta perustuu kaupassa myytävien meetvurstien hintaan. Koska metavurstit myydään huutokaupassa, lopullinen arvo määräytyy ostotarjousten perusteella.

"Metaversumi on monelle suomalaiselle tuntematon maailma. Sitä se on meillekin."
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

– Metaversumi on monelle suomalaiselle tuntematon maailma. Sitä se on meillekin. HK:n ytimessä on kokeilun kulttuuri ja siksi halusimme mennä ensimmäisenä sinne, minne muut suomalaiset ruokatalot eivät ole vielä menneet. Makua ja tuoksua emme voi vielä viedä metaversumiin, mutta muotoilun kyllä, toteaa HK:n markkinointipäällikkö Riikka Haarasilta-Suutarinen HK:n tiedotteessa.

Block Lane ja The Good Cartel Web3 -yritysten perustaja Sointu Karjalainen muistuttaa, että metaversumi ja NFT:t ovat olleet maailmalla nousevia trendejä, joihin suomalaisetkin brändit ovat heränneet.

– Metaversumi mahdollistaa uudenlaista kohtaamista asiakkaan ja brändin välille ja tässä on vain mielikuvitus rajana. Peli on avattu, odotan innolla mitä tuleman pitää, Karjalainen toteaa tiedotteessa.

Suomalaisen meetvurstin valmistusmenetelmän keksi vuonna 1956 suomalainen lihateknologian uranuurtaja Fritz P. Niinivaara.

– Meetvurstia ei nykymuodossaan olisi ilman suomalaista nerokkuutta. Niinivaara keksi hyödyntää bakteeriviljelmiä kestomakkaroiden kypsymistä tehostamisessa ja hänen menetelmänsä levisi kaikkialle maailmaan, kertoo Haarasilta-Suutarinen.