Luovuus

Loud n' Live Promotions Oy hakeutuu yrityssaneeraukseen

3.10.2023 8:00
Mikko Perttunen
Koronarajoitteet ajoivat yhtiön ongelmiin, joista se ei ole vieläkään noussut.

Suomen suurimpiin tapahtumajärjestäjiin lukeutuva Loud n' Live Promotions Oy hakeutuu yrityssaneeraukseen. Yritys jätti asiaa koskevan hakemuksen Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeuteen eilen.

– Haemme järjestelyä turvataksemme tulevien tapahtumiemme järjestämisen. Meillä on edessä vielä tänä vuonna monia erittäin hyvin myyneitä tapahtumia. Lisäksi ensi vuodelle on tiedossa lukuisia festivaaleja ja konsertteja, kertoo Loud n' Live Promotions Oy:n toimitusjohtaja Kalle Keskinen tiedotteessa.

Yhtiön suurimpina velkojia ovat sen omistaja Keskinen ja hänen lähipiirinsä.

Loud n' Liven hallitusta vahvistetaan samalla pitkän linjan hallitusammattilaisilla. Saneerausmenettelyn myötä sijoittajat ovat lupautuneet jatkamaan yhtiön toiminnan rahoittamista toiminnan turvaamiseksi.

– Järjestelyn myötä saamme liiketoimintamme jatkumaan tuottavana käytännössä saman tien. Odotamme myös positiivista tulosta helmikuussa päättyvältä tilikaudeltamme. Tavoitteenamme on lisäksi, että pystymme maksamaan velvoitteemme maksujärjestelyä nopeammassa tahdissa, Keskinen korostaa.

Loud n' Live Promotions Oy:n talousongelmat ovat aiheutuneet paljolti korona-ajan rajoitteiden vuoksi.

– Koronarajoitteet estivät tapahtumien järjestämisen. Samaan aikaan pidimme henkilökunnan töissä hoitamassa tapahtumien siirtoja ja suunnittelemassa uusia. Siirrot aiheuttivat meille kuluja, ja toisaalta lippurahoja ei tullut lainkaan. Tämä johti siihen, että korona-ajan loputtua kaikki raha oli jouduttu käyttämään ennakkoon uusien tapahtumien rahoittamiseksi, Keskinen kertoo.