
Kauppaketju Lidl avaa Lidlerie-nimisen ravintolan helsinkiläisen Finnjävelin tiloihin.
Lidleriessä on tarjolla Lidl-myymälöiden tutuista raaka-aineista valmistettuja menuja, joiden annokset Henri Alén on suunnitellut. Menun sisältämät annokset maksavat vain niiden valmistuksessa käytetyn tuotteiden hinnan verran.
Illalliskattauksessa on vaihtoehtoina kolme eri neljän ruokalajin menua, jollaisen saa jopa 12,69 eurolla. Alle 13 euroa maksava kasvismenu sisältää annokset paahdettua myskikurpitsaa, verigreippiä ja burrataa, herkkutattirisottoa ja kastanjaa, savustettua mukulaselleriä, grillattua munakoisoa ja suppilovahveroita sekä Ahvenanmaan pannukakkua.
Juomapuolella tarjolla on Lidl-viinejä, joita myydään Lidleissä niissä maissa, joissa viinejä saa myydä ruokakaupoissa.
– On ollut inspiroivaa päästä kehittämään oman lähikaupan antimista huipputason ravintola-annoksia. Tarkoitus on osoittaa, että tavallisen Lidl-ruokakaupan tuotteista voi valmistaa ravintolatason ruokaa, Alén kertoo tiedotteessa.
Lidl lahjoittaa samalla ravintolaelämyksen 50 vähävaraiselle Lidleriessä. Lahjoitettavat lounaat varataan erikseen yhdessä Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa etsittäville perheille.
Pöytävaraukset ravintolaan ovat jo auenneet, mutta ravintolaan jätetään myös paikkoja spontaanisti saapuville.
Ravintola on auki 25.–29. marraskuuta.
Onneksi olkoon vuoden 2025 Kasvukeissit Hetki, Volvo, Bats, Laattapiste-Pukkila ja Locobase! Tutustu uusiin Kasvukeisseihin ja poimi itsellesi vinkit ja opit vaikuttavaan markkinointiin.
Katso Kasvukeissit tästä