Brändit

Lidl poistaa pelikoneet kaikista myymälöistään miljoonan euron menetyksestä huolimatta – “Meille vastuullisuus on tekoja, ei pelkkää puhetta tai mainoslauseita”

Päivittäistavarakauppaketjun myymälöiden pelikoneet lähtevät tulevan kesän aikana.
Kuva:
Veikkaus
Lidl poistaa pelikoneet kaikista myymälöistään miljoonan euron menetyksestä huolimatta – “Meille vastuullisuus on tekoja, ei pelkkää puhetta tai mainoslauseita”

Päivittäistavarakauppa Lidl poistaa Veikkauksen pelikoneet kaikista myymälöistään. Suomen kaupan alan suurimpiin toimijoihin kuuluva yritys tiedotti asiasta torstaina. Pelikoneet lähtevät myymälöistä kesän 2021 aikana.

Lidlin päätöksen taustalla on halu toimia vastuullisesti. Pelikoneiden yhteydestä pelihaittoihin on käyty keskustelua jo muutaman vuoden ajan, ja Veikkaus on ollut ajoittain kovankin kritiikin kohteena.

Muut valtakunnalliset kauppaketjut eivät ole luopuneet pelikoneista, jotka ovat myymälöille tuottoisa bisnes. Lidl menettääkin päätöksensä myötä miljoonan euron tulot.

– Meille vastuullisuus on tekoja, ei pelkkää puhetta tai mainoslauseita. On kiistaton tosiasia, että pelaamisesta aiheutuu ongelmia, ja että kauppojen pelikoneilla on oma roolinsa tässä. Jokaisen kaupan toimijan on itse päätettävä kantansa pelikoneisiin ja arvioitava mahdollisuutensa luopua niistä, mutta isona yrityksenä voimme toimia esikuvana ja suunnannäyttäjänä tässä, sanoo Lidl Suomen toimitusjohtaja Nicholas Pennanen tiedotteessa.

Pennanen lisää, että pelikoneet työllistävät henkilökuntaa, joten nyt myymälät saavat lisävoimia muille sektoreille.

– Käytämme pelikoneisiin käytetyn työajan jatkossa asiakaskokemuksen kehittämiseen. Saamme myymälästä muutaman neliön verran tilaa muuhun käyttöön, ja pystymme käyttämään sen entistä paremmin asiakkaidemme eduksi. Julkinen keskustelu, saamamme palaute ja korona-aika on osoittanut, että iso osa suomalaista ei pidä pelikoneita välttämättömänä palveluna ruokakaupassa.

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa