Luovuus

Laura Väinölä Vuoden Huiput -ylituomariksi – Jokeri-sarjan teemana ilo

28.11.2023 11:32
Mikko Perttunen
”On tärkeä ymmärtää mahdollisuutemme vaikuttaa positiivisesti ympäristöömme, käytetään mahdollisuus hyvin”.

Luovan suunnittelun Vuoden Huiput 2023 -kilpailun ylituomariksi on valittu Laura Väinölä. Väinölä on monialainen suunnittelija, joka toimii tällä hetkellä Marimekon Creative Concept & Art Directorina.

Melkein 20 vuotisen uransa aikana Väinölä on työskennellyt niin yrittäjänä kuin mainos- ja designtoimistoissa, toiminut Duotonen luovana johtajana sekä Pre Helsinki -muotiorganisaation brändijohtajana. Hän on tullut tutuksi myös vuonna 2013 perustamastaan Flora & Laura -kukkakauppakonseptista. Väinölä on palkittu useilla Vuoden Huiput -palkinnoilla sekä valittu Vuoden nuoreksi muotoilijaksi vuonna 2016.

– Haluamme nähdä kilpailussa osallistujia laajalla skaalalla. Toivon, että töissä näkyy halu tehdä positiivinen muutos. On tärkeä ymmärtää mahdollisuutemme vaikuttaa positiivisesti ympäristöömme, käytetään mahdollisuus hyvin – pilke silmäkulmassa, Väinölä kommentoi tiedotteessa.

Lue myös: Palaa Vuoden Huiput -gaalan tunnelmiin MarkkinointiUutisten kuvakoosteen avulla

Ylituomarin valitseman Jokeri-sarjan teema on tänä vuonna ilo. Väinölän omissa töissä tärkeää on erilaisten maailmojen luominen, tarinankerronta ja kokemuksellisuus. Väinölä käsittelee aiheita usein ilon avulla, oli kyseessä sitten kampanja, tuote, palvelu tai brändi.

– Etsimme isoja tai pieniä projekteja, jotka ovat onnistuneet aiheuttamaan iloa, yhteenkuuluvuuden tunnetta tai jotka ovat jopa onnistuneet muuttamaan maailmaamme onnellisemmaksi. Mitä enemmän iloa alkaa tutkimaan ja etsimään, sitä enemmän sitä alkaa myös löytämään sen erilaisissa muodoissa. Koen, että meidän kaikkien vastuulla on sekä löytää, että tuottaa enemmän iloa tähän maailmaan, Väinölä toteaa.

Grafian järjestämän Vuoden Huiput -kilpailun voittajat julkistetaan 18. huhtikuuta.

Lue myös: Tässä ovat viime vuoden luovan suunnittelun Vuoden Huiput – Grand Prix -voittaja ei enää yllätä

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)