Digitaalisuus

Kuluttajat päivittävät laitteensa nykyaikaan – “Vuodesta 2021 odotetaan 5G-puhelinten todellista läpimurtovuotta”

DNA Kaupan toimitusjohtaja uskoo, että koko puhelinmarkkina kasvaa tänä vuonna.
Kuva:
DNA Oyj
Kuluttajat päivittävät laitteensa nykyaikaan – “Vuodesta 2021 odotetaan 5G-puhelinten todellista läpimurtovuotta”

Kuluttajat päivittävät laitteensa 5G-aikaan tänä vuonna, uskoo myymäläketju DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko. Hänen mukaansa yksi syy on puhelimien vaihtotiheys.

– Puhelinmarkkina tulee hienoisesti kasvamaan Suomessa vuonna 2021. Älypuhelin on jo korvannut monen kameran, kellon ja tunnuslukukortin. Nykyään se toimii myös yhä useamman kukkarona ja älylukon avaimena. Tämä kehitys on johtanut siihen, että puhelimen vaihtotiheys on kasvamassa ja puhelimeen panostetaan jatkuvasti hieman aiempaa enemmän, Aavikko sanoo DNA Oyj:n tiedotteessa.

Aavikko puhuu jopa 5G-puhelimien läpimurrosta. Vaihtotiheyden ohella merkittävänä tekijänä on 5G-verkon sekä laitevalikoiman kasvaminen.

– Vuodesta 2021 odotetaan 5G-puhelinten todellista läpimurtovuotta, sillä 5G-päätelaitevalikoima ja -verkko jatkavat kasvuaan. DNA:n 5G-verkkoa rakennetaan tauotta – kymmeniä tukiasemia avataan viikoittain eri puolille Suomea. Jos siis puhelimen lisäksi päivittää liittymän 5G-aikaan, se mahdollistaa toimintavarman ja nopean 5G-verkon käytön jo laajasti eri puolella Suomea.

Puhelimien ohella myös älykellojen ja -rannekkeiden myynnin odotetaan kasvavan tänä vuonna.

– Viime vuonna älykellojen ja -rannekkeiden markkina kasvoi räjähdysmäisesti – myynti kaksinkertaistui vuoden 2020 aikana. Myynti jatkaa tänä vuonna oletettavasti kasvuaan, sillä yhä useampi haluaa seurata omaa liikunta-, palautumis- ja lepodataansa. Myös vanhempia älykelloja halutaan päivittää uudemmalla teknologialla varustettuihin malleihin

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa