Brändit

Kouvolan Lakritsi keräsi tempauksellaan yli 120 000 euroa ukrainalaisille perheille

Suomalainen makeisvalmistaja lahjoitti 100 prosenttia viiden päivän myynnistään Ukrainaan.
Kuva:
Kouvolan Lakritsi
Kouvolan Lakritsi keräsi tempauksellaan yli 120 000 euroa ukrainalaisille perheille

Maailman parhaana lakritsinvalmistajana palkittu Kouvolan Lakritsi järjesti viime viikolla tempauksen, joka tuotti yli 120 000 euroa ukrainalaisille perheille. Makeisvalmistaja päätti lahjoittaa 100 prosenttia viiden päivän verkkokauppamyynnistään ukrainalaisille lapsille ja perheille Unicefin kautta.

Kouvolan Lakritsilta kerrotaan, ettei keräyksen saavuttamaa suosiota osattu etukäteen ennustaa.

– Olemme toki aina tienneet, että suomalaiset ovat hyviä tyyppejä, mutta tämä auttamishalu yllätti meidät silti täysin. Toivottavasti saimme houkuteltua mukaan myös sen ihmisen, joka ei välttämättä muuten olisi lähtenyt lahjoittamaan, pohtii Kouvolan Lakritsin toimitusjohtaja Timo Nisula tiedotteessa.

Verkkokaupan kautta kerätty lahjoitussumma kasvoi viidessä päivässä reilun 126 000 euron arvoiseksi. Summa lahjoitetaan kokonaisuudessaan Unicefille. Kouvolan Lakritsi kustantaa materiaali- ja palkkakulut.

Kampanja-aikana yksittäisiä tilauksia tehtiin vajaa 5000 kappaletta. Poikkeuksellisen suuri tilausmäärä tietää tehtaalle ruuhkaa, joka näkyy viivästyksenä toimitusajoissa.

– Kaikki tilaukset toimitetaan perille, mutta tilausten purkaminen ja postittaminen vie meiltä kuukauden päivät. Onneksi ihmiset suhtautuvat tähän ymmärtäväisesti. Pieni odottelu on sen väärti, sillä yhdessä asiakkaidemme kanssa saimme kerättyä merkittävän potin ukrainalaisille perheille, Nisula kiittelee.

Lue myös:

Hesburger jakaa Ukrainassa ravintoloidensa ruoan ilmaiseksi

S-ryhmältä kova päätös: luopuu liiketoiminnoistaan Venäjällä

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa