Brändit

Hesburger jakaa Ukrainassa ravintoloidensa ruoan ilmaiseksi

Hesburger jakaa Ukrainassa ravintoloidensa ruokaa vapaaehtoisten työntekijöiden avulla.
Kuva:
Hesburger
Hesburger jakaa Ukrainassa ravintoloidensa ruoan ilmaiseksi

Suomalainen pikaruokaketju Hesburger jakaa Kiovan ravintoloidensa ruoan ilmaiseksi kaupungin asukkaille Venäjän sotilaallisen hyökkäyksen vuoksi. Ruoan jakaminen aloitettiin 28. helmikuuta, ja toiminta jatkuu edelleen.

Hesburgerin paikalliset työntekijät ovat palanneet vapaaehtoisesti töihin valmistamaan suljetuissa ravintoloissa ruokaa orpokoteihin, hoitokoteihin, avustustyöntekijöille ja muille kaupungin asukkaille. Ruoan toimitus on koordinoitu paikallisten avustusjärjestöjen kautta.

Lue myös: Elintarvikealan yritys Snellman hakee ukrainalaisten työntekijöidensä perheet turvaan Suomeen

– Tietojemme mukaan kaikki työntekijämme ovat elossa. Toistaiseksi ravintolamme ovat suljettuina Ukrainassa, mutta maksamme kaikille paikallisille työntekijöille edelleen palkkaa. Olemme äärimmäisen huolissamme ja surullisia tilanteesta. Seuraamme koko ajan tapahtumia ja toivomme sydämemme pohjasta, että rauha saataisiin takaisin Ukrainaan, Hesburgerin toimitusjohtaja Kari Salmela sanoo tiedotteessa.

Hesburgerilla on seitsemän ravintolaa ja noin 100 työntekijää Ukrainassa. Kaikki ravintolat sijaitsevat Kiovassa.

Hesburger päätti viime viikolla myös lopettaa liiketoimintansa Venäjällä ja Valko-Venäjällä. Yrityksellä on Venäjällä 39 ja Valko-Venäjällä neljä ravintolaa. Hesburger kertoo selvittelevänsä parhaillaan liiketoiminnan lopettamisen tarkempaa aikataulua.

Lue myös:

Valio, Paulig ja Fazer luopuvat liiketoiminnoistaan Venäjällä

Vastuullisuusasiantuntija Maija Lumme toivoo, että yritykset miettivät oman toimintansa vaikutuksia Ukrainan kriisin keskellä

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa