Sami Heiskanen
Toimistot

Koponen+Hildén on Vuoden Graafikko 2024

31.1.2024 10:56
Mitra Vasara
Palkittua Koponen+Hildén-toimistoa kiitellään yhteiskunnallisesti merkittävästä työstä informaatiomuotoilun saralla.

Juuso Koponen ja Jonatan Hildén ovat voittaneet Vuoden Graafikko 2024 -palkinnon. Palkinnon jakaa vuosittain visuaalisen viestinnän suunnittelijoiden järjestö Grafia.

Vuoden Graafikko -työryhmä perustelee valintaansa Koponen+Hildénin ansiokkaalla työllä informaatiomuotoilun saralla. Työryhmän mukaan valeuutisten ja informaatiovaikuttamisen aikana Koponen+Hildénin tekemä tutkimukseen ja dataan perustuva visuaalinen suunnittelu on erityisen ajankohtaista ja yhteiskunnallisesti merkittävää. 

Koponen+Hildén työllistää kolme työntekijää. Yrityksen asiakkaat ovat pääosin julkisen sektorin toimijoita, kuten Helsingin kaupunki ja Ympäristöministeriö, tai liittoja, säätiöitä ja muita voittoa tavoittelemattomia järjestöjä, kuten Konstsamfundet ja YTN.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Koposen ja Hildénin mielestä tiedon visualisoinnin ei tulisi olla vain suunnittelijoiden erityisosaamista, vaan se on jokaiselle tietotyöläiselle hyödyllinen perustaito. 

– Merkittävä osa työstämme onkin auttaa muita tekemään parempia grafiikoita. Esimerkkinä tiedon visualisoinnin koulutukset tai kaupungin henkilöstön ja kaikkien kaupunkilaisten käytettävissä oleva tiedon visualisoinnin ohjeisto Helsingin kaupungin sivuilla, kaksikko kertoo tiedotteessa.

Heidät on palkittu aikaisemmin muun muassa Kultahuipulla Vuoden Huiput 2014 -kilpailussa sekä Suomen tiedetoimittajain liiton Tiedeviestintäpalkinnolla vuonna 2023.

Vuoden Graafikko 2024 -työryhmään kuuluivat Vuoden Graafikko 2023 Tomi Leppänen, Arja Karhumaa, Pauline Korp, Unni Leino ja Esa Matinvesi.

Grafia jakaa Vuoden Graafikko -tunnustuksen vuosittain ansiokkaasta työskentelystä visuaalisen viestinnän suunnittelun alueella tai muusta toiminnasta alan tason ja arvostuksen kohottamiseksi Suomessa. 

Juttua muokattu 31.01.2024 klo 11.30: Vaihdettu informaatiovaikuttaminen termiin informaatiomuotoilu.