Unsplash/Sei
Brändit

Kivijalkaliikkeiden kato jatkuu Helsingin keskustassa – HS: Nyt lähtee H&M

12.5.2021 8:50
Toni Rajamäki
Helsingin keskustassa sijaitsevat myymälät ovat joutuneet tukalaan tilanteeseen.

Vaateketjujätti H&M lopettaa kivijalkatoimintansa Helsingin keskustassa Aleksanterinkadulla, uutisoi Helsingin Sanomat. Myös samalla kadulla toimiva, niin ikään H&M:n omistukseen kuuluva Monki lopettaa.

Kauppojen lähdön ajankohta ei ole vielä varmistunut, mutta H&M:n Pohjoismaiden viestintäpäällikkö Lottie Karlsson vahvisti lähtöaikeet todeksi HS:lle.

Kivijalkaliikkeet ovat kärsineet rajusti koronasta ja siitä seuranneesta verkkokaupan vauhdikkaasta kasvusta. Etenkin Helsingin keskustassa sijaitsevat liikkeet ovat olleet ongelmissa, ja monet liikkeet ovat päättäneet lopettaa toimintansa. Juuri ennen H&M:n päätöstä vaateketju Halonen ilmoitti lopettavansa Pohjoisesplanadin liikkeensä, joka on sijainnut samalla paikalla yli 50 vuotta. Perinteikäs Aleksi 13 -tavaratalo puolestaan ilmoitti jo viime vuonna jättävänsä Aleksanterinkadun

Halosen toimitusjohtaja Pekka Halonen sanoi Ilta-Sanomille, että hän uskoo Helsingin keskustan toipumisen kestävän pitkään.

– Helsingin keskusta on ajettu niin alas, että toipuminen tulee kestämään vuosia. Ei meillä ole aikaa odottaa sitä. Liikkeet naapuristakin ovat tyhjentyneet. Eihän siellä juuri muita enää ole kuin me ja Stockmann, Halonen kommentoi IS:lle.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)