Itis Frendie PRO
Digitaalisuus

Kauppakeskus Itis ja Frendie lanseeraavat sosiaalista hyvinvointia edistävän sovelluksen

27.3.2024 9:41
Mitra Vasara
Itikseen rakennetaan myös ITIS x Frendie -kohtaamispaikka.

Kauppakeskus ITIS ja suomalainen digitaalisia ratkaisuja kehittävä Frendie julkistavat uuden yhteistyön, jonka tavoitteena on vahvistaa sosiaalista hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä.

Yhteistyön kulmakivenä on vähintään 16-vuotiaille kauppakeskuksen asiakkaille suunnattu puhelimeen ladattava ITIS Frendie PRO -sovellus. Sovellus tarjoaa mahdollisuuksia ystävyyssuhteiden luomiseen ja yhteisön rakentamiseen.

Frendie on yhteiskunnallinen yritys, joka kehittää digitaalisia ratkaisuja sosiaalisen hyvinvoinnin tukemiseen ja yksinäisyyden ehkäisyyn. Itis haluaa puolestaan tukea paikallisia yhteisöjä ja sosiaalista hyvinvointia. Itis Frendie PRO:n avulla tavoitteet tulevat konkreettisesti osaksi alueen arkea.

– Meille on Itiksessä tärkeää paitsi tuoda itähelsinkiläiset yhteen, myös tarjota heille paikkoja ja tapoja viettää aikaa yhdessä. Kauppakeskus Itis on sitoutunut edistämään yhteisöllisyyttä ja sosiaalista hyvinvointia, ja yhteistyö Frendien kanssa on askel kohti entistä elävämpää ja huolehtivampaa kaupunkikeskusta, Itiksen kauppakeskusjohtaja Christoffer Jansén sanoo.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Kauppakeskus ITIS toimii ja rakentaa yhteisöä monikanavaisesti, ja se on ensimmäinen kauppakeskus Suomessa, joka ottaa käyttöön oman Frendie PRO -sovelluksen. Sovellus tarjoaa tilaisuuden löytää samanhenkisiä ihmisiä, jakaa yhteisiä kiinnostuksen kohteita ja rakentaa merkityksellisiä suhteita omassa ympäristössään.

– Joka kolmatta ihmistä koskettaa yksinäisyys, ja elämäntilanteet vaihtelevat. Frendie on ollut tykätty palvelu, joka helpottaa arkea. Se kulkee kännykässä ja on nykyaikainen tapa olla vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa oman aikataulun ja tarpeen mukaan. Sovelluksen kautta voi etsiä kaveria vaikka leffaan, kahville, makutuomariksi ostoksille sekä harrastusporukkaa kuntosalille ja kulttuuririentoihin tai sparrausapua työelämään, Frendien perustajaosakas Arla Joensuu kertoo. 
                           
Yhteistyö kattaa myös Itiksen asiakkaille ja työntekijöille tarkoitetut turvallisen keskustelun ja kohtaamisen periaatteet sekä ohjeistukset.

Lisäksi kauppakeskukseen tulee virallinen ITIS x Frendie kohtaamispaikka, joka valmistuu kesän kynnyksellä.