Brändit

Kansainvälisten huippubrändien kanssa yhteistyötä tekevän Spinnovan ratkaisu pääsi mukaan Time-lehden maailman parhaiden keksintöjen joukkoon

11.11.2022 10:10
Toni Rajamäki
Tekstiilien valmistustapaa muuttava Spinnova on palkittu ulkomailla monta kertaa.

Uusiutuvista raaka-aineista tekstiiliä valmistava Spinnova on päässyt mukaan Time-lehden arvostetulle listalle, johon valitaan maailmaa muuttavia keksintöjä. Lukuisia palkintoja ulkomailla voittanut Spinnova pääsi mukaan tyylikategoriaan.

Yrityksen kehittämällä teknologialla voidaan valmistaa tekstiilejä puusta ja jätevirroista, kuten nahka- tai ruokajätteestä, ilman haitallisia kemikaaleja. Spinnovan mukaan kuitu ei tuota lainkaan jäte- tai sivuvirtoja tai mikromuovia, ja sen hiilidioksidipäästöt ja vedenkäyttö ovat minimaaliset.

– Olemme todella innoissamme tästä tunnustuksesta. Uskomme, että maailmaa muutetaan jatkuvalla innovaatiotyöllä, ja meille on kunnia saada tunnustus pyrkimyksillemme muuttaa tekstiiliteollisuuden raaka-ainepohjaa kestävämmäksi, kertoo Spinnovan toimitusjohtaja Kim Poulsen tiedotteessa.

Time-lehti valitsee vuosittain maailman parhaat keksinnöt. Arvioinnissa painotetaan maailmaa mullistavia tuotteita tai palveluita, jotka ratkaisevat luovalla tavalla merkittäviä ongelmia ja muuttavat ajatteluamme siitä, mikä on mahdollista ja ratkaistavissa.

Spinnova on palkittu aiemmin muun muassa Fast Company -lehden, ISPO:n ja Scandinavian Outdoorin vastuullisiin innovaatioihin liittyvissä kilpailuissa. 

Spinnova on kansainvälisesti yksi Suomen mielenkiintoisimmista yrityksistä, sillä yhtiö on solminut viime vuosina lukuisia mielenkiintoisia yhteistöitä globaalien huippubrändien kanssa. Näihin kuuluu muun muassa Adidas, joka toimi yhtiön listautumisannissa ankkurisijoittajana. Muita tunnettuja yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Ecco, Tommy Hilfiger, Patagonia ja Calvin Klein.

Spinnovan kaupallinen toiminta on vasta alkutekijöissään, mutta viime aikoina vauhti on kiihtynyt. Elokuussa yhtiö kertoi tuovansa markkinoille ensimmäisen mallistonsa Marimekon kanssa. Lokakuussa tanskalainen Bestseller toi ensimmäisen Spinnova-kuidusta valmistetun vaatteensa kauppoihin.

Spinnovan ensimmäinen kaupallinen tehdas aloittaa toimintansa lähiaikoina.