Kalevala Koru
Luovuus

Kalevala Koru lanseeraa biomateriaalista valmistetun korusarjan

12.9.2023 8:42
Mikko Perttunen
Materiaali on suomalaisen Brightplusin kehittämä.

Kalevala Koru lanseeraa syyskuussa kotimaisesta biomateriaali-innovaatiosta valmistetun Nolla-korusarjan. Korut on suunniteltu yhteistyössä biomateriaaleja kehittävän ja valmistavan suomalaisen Brightplus-yrityksen kanssa. Design on kultaseppä–muotoilija Taru Harmaala Chaloffin käsialaa.

Brightplusin kehittämä biomateriaali valmistetaan kasviperäisistä lähteistä, kuten hampusta, sokeriruo’osta ja palkokasveista. Se on muovin kaltainen, uusiutuva raaka-aine, joka ei jätä elinkaarensa päässä ympäristöön haitallista, pitkäikäistä mikromuovia. Korujen hopeaosat ovat sataprosenttisesti kierrätettyä.

– Teemme Kalevala Korulla jatkuvaa tuotekehitystä ja etsimme uusia, kestäviä ratkaisuja, materiaaleja ja menetelmiä. Tällä hetkellä testaamme biopohjaisten materiaalien potentiaalia, kertoo Kalevala Korun luova johtaja Aino Ahlnäs tiedotteessa.

Sarja sisältää korvakoruja kolmessa eri värissä ja niitä valmistetaan lanseerauksen yhteydessä rajoitettu erä. Uutuuskorujen värit tulevat myös luonnosta: musta väri noesta, sininen morsinko-kasvista ja vihreä metallioksidista.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)