Ataá Agency/Smile Audiovisual
Toimistot

Kaksi helsinkiläistoimistoa muutti saman katon alle – “Yksilökeskeinen yhteiskunta on puskenut meitä kilpailukulttuuriin, mikä rajaa yhteistöiden laajuutta”

10.12.2021 10:40
Toni Rajamäki
Smile Audiovisual ja Ataá Agency lähtivät yllättävään yhteistyöhön.

Kaksi suomalaista markkinointitoimistoa, yritysviestintään ja videotuotantoihin erikoistunut Smile Audiovisual ja moninaisuuteen, yhdenvertaisuuteen ja inkluusioon erikoistunut Ataá Agency ovat aloittaneet normaalista poikkeavan yhteistyön, jolla osapuolet haluavat rikkoa alan siiloja.

Toimistot ovat nimittäin muuttaneet työskentelemään saman katon alle, mikä mahdollistaa yritysten välillä tiiviin yhteistyön. Aiemmin toimistot olivat lähinnä kilpailijoita keskenään, nyt ne ovat yhteistyökumppaneita.

Yhteistyön tavoitteena on muuttaa perinteisiä yritysmaailman toimintamalleja, jossa kilpailu on hyvin keskeisessä roolissa. Toimistojen mielestä ajatusmallia pitäisi siirtää kilpailijoista toimialakumppaneiksi.

– Haluan nostaa esille pehmeiden arvojen kanssa työskentelyn. Minne yritysmaailma ja sen tulevaisuus on menossa. Toivon, että siellä on enemmän ihmislähtöisiä ja pehmeitä arvoja, tunneälyä ja yhdessä tekemistä. Yksilökeskeinen yhteiskunta on puskenut meitä kilpailukulttuuriin, mikä rajaa yhteistöiden laajuutta. Miten voitaisiin lisätä alan sisäistä yhteistyötä tai raja-aitojen rikkomista eri alojen ja tieteenalojen keskuudessa. Pyrimme tuomaan Smile x Ataá -yhteistyössä esille, että aina ei tarvitse kilpailla toinen toisiaan vastaan, vaan jos tullaan yhteen, niin voimme kehittää toinen toisiamme, sanoo Ataán perustajajäsen Naomi Holopainen.

Yhteistyöidea syntyi, kun Smile Audiovisualin toimistolle syntyi vapaata tilaa etätyöskentelyn myötä. Smile Audiovisualin toimitusjohtaja Sasu Sorkio ehdotti tuolloin, että uutta toimistotilaa etsinyt Ataá muuttaisi samoihin tiloihin.

Toimistoilla on erinomaiset lähtökohdat yhteistyöhön, sillä molempien osaaminen tukee toisen osaamista. Lisäksi yrityksiä yhdistää sama arvomaailma: molemmille on tärkeää diversiteetin edistäminen yhteiskunnassa.

–  Yhdistimme kaksi erilaista yritystä saman katon alle Big brother-tyyliin. Katsotaan, mitä hienoa yhteistyöstä vielä syntyy, sanoo Sorkio.  

Yhteistyöllä halutaan myös rohkaista muita yrityksiä ajattelemaan avoimin mielin.

– Hienoja asioita syntyy usein niistä asioista joita ei aina osaa ennalta odottaa. Mitkä ovat mittarit edes vaikuttavuudelle? Miten mitata asioita jotka ovat ennennäkemättömiä, uusia? Luovuus pääsee paremmin valloilleen, kun lähtee tekemään avoimella mielellä. Meillä on käytössä laajempi skouppi, josta voimme hakea luovuutta ja sitä mitä tehdään. Se tekee tästä yhteistyöstä hienoa, jatkaa Holopainen, joka on perustanut Ataán yhdessä kaksoissiskonsa Wandan kanssa.

– Mitä enemmän tutustumme toisiimme, sitä laajempia ja avoimempia keskusteluja voimme käydä keskenämme. Luottamus rakentuu kuitenkin ajan kanssa. Mitä enemmän on luottamusta ja avoimuutta, sitä innovatiivisempia voimme yhdessä olla. Luottamus ja avoimuus ovat pohja innovatiivisuudelle ja luovuudelle, hän jatkaa.

Lähde: Ataá Agencyn tiedote

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)