Canva Pty Ltd
Brändit

Jouluradio nuorten ykkönen ja Suomen kolmanneksi tavoittavin radiokanava

24.1.2024 9:37
Mitra Vasara
Kanava tavoitti joulukuussa 2023 keskimäärin 831 000 suomalaista viikon aikana.

Jouluradio oli toista vuotta peräkkäin koko Suomen kolmanneksi tavoittavin radiokanava ja neljänneksi kuunnelluin kanava joulukuussa. Järjestys oli sama myös pääkaupunkiseudulla.

Jouluradio oli viikkotavoittavuudessaan 15–24-vuotiaiden kohderyhmässä koko Suomen ykkönen ja naisten keskuudessa toiseksi tavoittavin kanava. Tiedot käyvät ilmi Kansallisen Radiotutkimuksen (KRT) joulukuun 2023 raporteista viikoilla 48–52. Kansallinen Radiotutkimus on Yleisradion ja kaupallisten radioiden yhteistutkimus, joka on alan perustutkimus.

– Jouluradio on vuosien varrella vakiinnuttanut asemansa joulunajan suosittuna tunnelmanluojana. Kanava tavoitti joulukuussa 2023 keskimäärin 831 000 suomalaista viikon aikana, mikä vei sen radiokanavien kolmen kärkeen, kertoo Finnpanelin asiakkuuspäällikkö Mervi Raulos.

Jouluradio tavoitti FM-kuuluvuusalueillaan 16 prosenttia väestöstä. Pääkaupunkiseudun asukkaista Jouluradio tavoitti 194 000. 

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Jouluradion kaikkien nettikanavien yhteenlaskettu kuunteluaika kasvoi merkittävästi Jouluradio20-juhlakauden kuunteluihin verrattuna, vaikka kanavamäärää supistettiin kymmenestä kahdeksaan. Kävijämäärät tosin laskivat juhlakauden huippuluvuista osittain myös kanavaperheen remontin takia. Pääkanavan kuunteluminuutit kasvoivat silti lähes 15 prosentilla aiempaan kauteen nähden.

– Jouluradion musiikkitoimitus on panostanut soittolistoihin ja pääkanavan musiikkilistoja on laajennettu ja monipuolistettu. Kuuntelijat ovat entistä sitoutuneempia – he viihtyvät Jouluradion kanavilla, sanoo Jouluradion vastaava tuottaja Katri Ketola.

Jouluradion nettikanavista suosituin oli edelleen pääkanava. Toiseksi suosituin oli Kauneimmat Joululaulut ja kolmantena Happy Holidays. Jouluradion uutuutena oli kevyempi PopJoulu, joka löysi myös oman kohderyhmänsä.

Jouluradion nettikanavia kuunnellaan paljon myös ulkomailla ja se on tärkeä kanava monelle ulkosuomalaiselle. Viime vuonna Jouluradiota kuunneltiin 146 maassa. Jouluradio järjestikin heitä varten joulukuussa Joulun toiveet merten takaa -toivekonsertin yhteistyössä Merimieskirkon kanssa.