Canva Pty Ltd
Ilmiöt

Joka kolmas suomalainen haluaisi työskennellä kokonaan etänä – 18 prosenttia työskenteleekin

15.3.2024 8:40
Mitra Vasara
37 prosenttia kokee keskittymisen vaikeaksi toimistotilassa.

Kiinteistöasiantuntija JLL:n tutkimukset kertovat, että peräti joka kolmas suomalainen toivoisi voivansa työskennellä kokonaan etänä, ja 18 prosenttia työskenteleekin.  Toimistolla tehtävän työn osuus on viimeisten vuosien aikana vakiintunut 2,9 päivään viikossa. JLL:n tutkimuksen mukaan toivottu toimistotyöpäivien määrä oli 1,7 päivää.

– Ihmisten toiveet työstään ovat hyvin erilaisia, kuin mitä läsnäoloon kannustavat ohjeistukset sanovat, JLL:n kiinteistökehitysjohtaja Tomi Tiainen sanoo.

Yksi mahdollinen syy läsnätyön laskevaan suosioon ovat toimistotilat, jotka eivät ole JLL:n arkkitehdin Eeva Lahden mukaan kehittyneet hybridityön yleistymisen kanssa samaa tahtia. 

– On nähtävissä, että suomalaisten tyytyväisyys toimistotyöpaikkaansa on laskenut selvästi, Lahti sanoo.

37 prosenttia vastaajista kokee, että toimistossa ei ole riittävästi keskittymistä tukevia tiloja. 31 prosenttia kokee toimiston melutason liian korkeaksi. 

Toimistoille annettiin keskimäärin arvosanaksi 2,9 arviointiasteikolla 0–5. Noin joka kolmas tietotyöläinen on toimistoonsa tyytyväinen, kolmannes taas on hyvinkin tyytymättömiä.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

JLL tutki suomalaisten toiveita etätyön osuudesta nyt ensimmäistä kertaa. 

Kotimaisen kyselyn toteutti markkinatutkimusyhtiö Bilendi verkkopaneelina 15.–19.12.2023. 

Kyselyyn vastasi 1000 toimistotyötä tekevä suomalaista.