Dugba Cauley-Hushie/Unsplash
Digitaalisuus

Instagram Reels voittaa sekä TikTokin että Facebookin brändätyn videosisällön alustana

11.1.2024 12:47
Mitra Vasara
Yli 90 sekunnin videot tuottavat jälleen lyhyempiä paremmin, kertoo tuore tutkimus.

Asiakastyytyväisyysyritys Emplifin tekemän tutkimuksen mukaan brändätty videosisältö Instagram Reelsissa on tuottavampaa kuin sama video Tiktokissa tai Facebookissa, kertoo Business Wire

Tutkimuksessa analysoitiin tuhansien brändien sosiaalisen median tilejä. Tulokset osoittivat, että Reelsissa julkaistuilla yli 90 sekunnin mittaisilla videoilla oli keskimäärin tuplasti enemmän näyttöjä kuin Tiktokissa julkaistuilla. 

Reelsin näyttömäärät ylittävät myös Instagramin oman Stories-osion näyttömäärät noin kuusinkertaisesti. Silti mainostajat postasivat noin viisi kertaa enemmän Stories-videoita kuin Reelseja vuonna 2023. Syötteeseen jäävien Reels-videoiden luominen on työläämpää kuin alle 15 sekunnin, 24 tunnin sisällä syötteestä katoavien Stories-videoiden luominen. 

– Erilaiset yleisöt reagoivat positiivisesti pidempiin videosisältöihin. Avain on viihdyttävän ja arvokkaan sisällön luominen. Se saa ihmiset jatkamaan videon katselua, sanoo Emplifin markkinointijohtaja Zarnaz Arlia.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Markkinatutkimusyritys Insider Intelligencen mukaan kuluttajat käyttävät enemmän aikaa somevideoiden katseluun kuin mihinkään muuhun sosiaalisen median muotoon. Toisaalta Instagramin äskettäin lanseeraaman Threads-sovelluksen saama huomio osoittaa, että myös muunlaiset median muodot kuin video herättävät laajaa kiinnostusta. Threadsissa jaetaan pelkästään tekstiä ja luodaan niiden kautta keskusteluketjuja.

Instagramissa videoiden pituudella vaikuttaa olevan paljon suurempi merkitys kuin Tiktokissa. Saman tutkimuksen mukaan pidemmillä Reelseilla oli 8 732 katselua, kun Tiktokissa määrä oli 3 379 katselukertaa. Alle 30 sekunnin Reelseilla oli keskimäärin 6 145 katselua, kun taas 30–60 sekunnin pituisilla Reelseilla 7 830 katselua. Emplifin mukaan tulosten tulkintaan vaikuttaa se, että Instagram priorisoi Reelsia voimakkaasti.