Brändit

Ikoninen tekstiilibrändi Finlayson sulkee toistaiseksi 19 myymäläänsä – “Asiakasliikenne on jopa hiljaisemmalla tasolla kuin viime kevään pahimman koronakurimuksen keskellä”

Vahvaa kasvua tehnyt yritys pitää auki neljä pysyvää myymäläänsä.
Kuva:
Unsplash/Isaac Martin
Ikoninen tekstiilibrändi Finlayson sulkee toistaiseksi 19 myymäläänsä – “Asiakasliikenne on jopa hiljaisemmalla tasolla kuin viime kevään pahimman koronakurimuksen keskellä”

Suomen vanhimpiin yrityksiin kuuluva Finlayson sulkee toistaiseksi 19 myymäläänsä koronatilanteesta johtuen. Tekstiilibrändi tiedotti asiasta tiistaina.

Finlayson sulkee myymälöitään tästä päivästä lähtien. Neljä pysyvää myymälää ja neljä pop up -myymälää jatkavat toimintaansa. Avoimina pysyvät Tampereen Kuninkaankadun, Espoon Sellon, Vantaan Jumbon ja Lahden Karisman myymälät sekä Humppilan, Lempäälän Ideaparkin, Helsingin Kampin ja Lohjan ABC:n pop up -myymälät.

Finlaysonin toimitusjohtaja Mikko Koponen sanoo tiedotteessa, että myymälöiden kävijämäärät ovat olleet alhaisemmalla tasolla kuin viime keväänä.

– Finlaysonin myymälöiden ohivirtausmittareiden mukaan Suomi on käytännössä pysähdyksissä, sillä asiakasliikenne on jopa hiljaisemmalla tasolla kuin viime kevään pahimman koronakurimuksen keskellä. Suomalaiset ovat selkeästi vastuullista ja itseohjautuvaa porukkaa, joka on itse rajoittanut vahvasti ulkonaliikkumistaan ilman varsinaisia rajoituksia. Suomi on siirtynyt verkkoon tekemään ostoksiaan, Koponen kommentoi.

Myymälöiden sulkemisesta huolimatta Finlaysonin tilanne on erinomainen, sillä brändin panostukset verkkokauppaan ja markkinointiin sekä kuluttajien kasvanut sisustusinto ovat lisänneet yrityksen myyntiä merkittävästi. Viime vuonna yritys kasvatti liikevaihtoaan edellisvuodesta jopa 43 prosentilla.

– Myymälöiden sulkeutuminen vie väen sankoin joukoin verkkoon. Esimerkiksi viime kevään myymäläsulun aikaan liikenne Finlaysonin verkkokaupassa kasvoi hurjat 750 prosenttia. Koska tänä keväänä sisustusvalinnat tehdään verkossa, tuo Finlaysonkin suljettujen ovien taakse jääneet kevätmalliston tuotteet kattavasti myyntiin verkkokauppaan. Odotamme luottavaisina, että pääsemme avaamaan myymälät uudelleen jo ennen kesää, sanoo Koponen.

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa