Tapio Haaja / Unsplash
Mainonta

HS: Viking Line perui ilmoittelunsa ahvenanmaalaislehdessä – syynä kriittiset pääkirjoitukset?

12.6.2023 10:09
Mikko Perttunen
Mainoksista oli sovittu vuodeksi eteenpäin.

Laivayhtiö Viking Line perui ilmoittelunsa toistaiseksi ahvenanmaalaisessa uutismediassa Nya Ålandissa sen jälkeen, kun lehden pääkirjoitus oli toistamiseen käsitellyt kriittisesti laivayhtiön nykyistä liiketoimintamallia ja tulevaisuutta, kertoi Helsingin Sanomat viikonloppuna.

Viking Line oli sopinut ilmoituksista lehdessä vuodeksi eteenpäin. Laivayhtiö perui ilmoitustensa lisäksi myös lehden takasivulla julkaistavat laivareittien aikataulut. Nämä ruudut lehti on jättänyt tyhjiksi, jotta lukijat voivat tehdä omat johtopäätöksensä.

Päätoimittaja Anna Björkroos kommentoi HS:lle laivayhtiön päätöksen olevan kohtuuton. Hän muistuttaa, että Viking Line on suuri pörssiyhtiö ja vallankäyttäjä Ahvenanmaalla.

Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hensen ei vaikuttanut Nya Ålandin haastattelussa myöntävän tai kieltävän kirjoitusten vaikutusta päätökseen luopua ilmoittelusta, mutta korosti sen olevan yhtiön oma päätös, ja että Viking Line käyttää mainontabudjettiaan tehokkaimmaksi katsomallaan tavalla. Hensen myös vihjaili, että lehti voi tehdä aiheesta omat johtopäätöksensä.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)