Brändit

Hesburgerin hidas poistuminen Venäjältä on synnyttänyt keskustelua – toimitusjohtaja Kari Salmela kommentoi tilannetta

Hesburger kertoo olevansa huolissaan kansallistamiskeskustelusta.
Kuva:
Hesburger/Heikki Salonen
Hesburgerin hidas poistuminen Venäjältä on synnyttänyt keskustelua – toimitusjohtaja Kari Salmela kommentoi tilannetta

Ravintolaketju Hesburger kertoi lopettavansa toiminnan Venäjällä ja Valko-Venäjällä sodan takia, mutta toimintojen alasajo on sujunut hitaasti. Yhtiö on onnistunut sulkemaan vasta yhden ravintolan Venäjällä.

Hidas poistuminen maista on aiheuttanut jo jonkin verran kritiikkiä sosiaalisessa mediassa, mutta Hesburgerin toimitusjohtaja Kari Salmela sanoo, että hitaudelle löytyy selkeät perusteet.

–  Alkuperäistä hitaampi aikataulu on johtunut siitä, että meidän on ollut huomioitava paikallisen henkilökunnan turvallisuus, jos suljemme ravintolat ilman neuvottelua, Salmela avaa tilannetta.

Ketjulla on Venäjällä 38 ravintolaa ja Valko-Venäjällä neljä. Tavoitteena on, että kaikki ravintolat olisivat suljettu viimeistään kesällä.

– Ymmärrämme todella hyvin, että hidas poistuminen Venäjän ja Valko-Venäjän markkinoilta on aiheuttanut keskustelua. Ravintolat on saatava kiinni. Teemme kaikkemme, että saamme ravintoloiden ovet suljettua mahdollisimman pian Venäjällä. Tavoitteena on saada kaikki ravintolat kiinni Venäjällä ja Valko-Venäjällä kesällä, Salmela jatkaa.

Salmela myös kertoo, että Hesburger on seurannut huolestuneena keskustelua kansallistamisesta. Venäjä on uhannut länsimaisia yhtiöitä kansallistamisella, jos ne lähtevät Venäjältä. Uhkaus on annettu muun muassa Hesburgerin kilpailijalle, McDonald’sille, joka kertoi sulkevansa kaikki 850 ravintolaansa maassa.

Myös McDonald’sin ravintoloita on yhä auki Venäjällä, mutta yhtiö ei ole avannut siihen syytä. Asiasta uutisoi muun muassa CBC.

Hesburgerilla on myös seitsemän ravintolaa Ukrainassa, missä suomalaisbrändi on jakanut ruokaa ilmaiseksi. Ravintolat eivät kuitenkaan pyöri normaalisti.

– Tietojemme mukaan kaikki ukrainalaiset työntekijämme ovat elossa. Toistaiseksi ravintolamme ovat suljettuina Ukrainassa, mutta maksamme kaikille paikallisille työntekijöille edelleen täyden palkan. Rohkeat työntekijät ovat myös palanneet vapaaehtoisesti töihin valmistamaan suljetuissa ravintoloissa ruokaa paikallisille asukkaille. Ruokaa on jaettu ilmaiseksi muun muassa hoitokoteihin, orpokoteihin, avustustyöntekijöille ja muille kaupunkilaisille, Salmela sanoo.

– Tällä hetkellä taistelujen vuoksi ruoan jakaminen on keskeytetty, mutta paikalliset työntekijämme haluavat jatkaa ruoan valmistamista ja jakamista, kun taistelut taukoavat. Ihailemme kaikkien ukrainalaisten rohkeutta äärimmäisessä tilanteessa. Ajatuksemme ovat ukrainalaisten puolella ja toivomme sydämen pohjasta, että rauha saataisiin takaisin maahan.

Lähde: Hesburgerin tiedote

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa