Haglöfs
Brändit

Haglöfs pitää linjansa: sulkee liikkeensä Black Fridaynä

22.11.2022 9:10
Toni Rajamäki
Ruotsalaisbrändi on liiallista kuluttamista vastaan.

Ruotsalainen ulkoiluvaatebrändi Haglöfs laittaa liikkeensä kiinni tänäkin vuonna Black Fridaynä, joka on yksi vuoden suurimmista ostopäivistä. Black Fridayta vietetään tulevana perjantaina.

Haglöfs kertoo laittavansa lähes kaiken toimintansa jäihin päivän ajaksi, nostavansa joidenkin tuotteidensa hintoja ja lahjoittavansa rahaa second hand -tuotteiden mainostamiseen.

Taustalla on se, että Haglöfs on vahvasti liiallista kuluttamista vastaan. Brändi kritisoi sitä, että jatkuvat alennukset ovat liian iso osa nykypäivän myyntistrategioita vaateteollisuudessa. Ilmiö johtaa ylikuluttamiseen, mikä on ympäristön kannalta kestämätöntä.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

– Black Fridayn ympäristölliset ja sosiaaliset seuraukset ovat aivan liian suuret, joten emme voi koskaan harkita siihen osallistumista. Toivomme, että päinvastainen toimintamme auttaa vähintäänkin kiinnittämään huomiota järjestelmällisistä ja laajamittaisista alennuksista johtuvaan liialliseen kuluttamiseen, mikä vie meitä väärään suuntaan, sanoo Haglöfsin toimitusjohtaja Fredrik Ohlsson tiedotteessa.

Haglöfs kehottaa työntekijöitään myynnin tekemisen sijaan viettämään aikaa ulkoilmassa Black Fridayna.