Digitaalisuus

GPT-4 tulee, oletko valmis?

Open AI:n seuraava tekoäly on aiempaa luotettavampi ja luovempi.
Kuva:
Choong Deng Xiang / Unsplash
GPT-4 tulee, oletko valmis?

Open AI kertoo julkaisseensa uuden tekoälynsä, GPT-4:n. Se hyväksyy teksti- ja kuvasyötteitä ja tuottaa ulos tekstiä ja analyysiä. Kuvien syöttäminen on kuitenkin vasta tutkimusvaiheessa eikä siis vielä avoimesti saatavilla oleva ominaisuus.

Arkisissa asioissa ero GPT-3.5:n ja GPT-4:n välillä on hyvin vähäinen. Ero syntyy Open AI:n blogin mukaan silloin, kun tehtävän monimutkaisuus ylittää tietyn kynnyksen. Uusi versio on aiempaa luotettavampi, luovempi ja pystyy käsittelemään erilaisia vivahteita paremmin.

GPT-4:llä on kuitenkin edelleen samoja rajoitteita kuin aiemmalla versiolla.

GPT-4:llä on kuitenkin edelleen samoja rajoitteita kuin aiemmalla versiolla. Se ei edelleenkään ole täysin uskottava, vaan ”hallusinoi” faktoja ja tekee päättelyvirheitä, kuitenkin vähemmän kuin GPT-3.5.

GPT-4:n turvallisuusominaisuudet ovat edeltäjäänsä parempia. Malli vastaa esimerkiksi kiellettyä sisältöä koskeviin pyyntöihin 82 prosenttia epätodennäköisemmin, ja arkaluonteisiin, kuten lääketieteellisiin neuvoihin tai itsensä vahingoittamiseen liittyviin pyyntöihin 29 prosenttia useammin oikeiden käytäntöjen mukaisesti.

GPT-4 tulee käyttöön aluksi porrastetusti ja rajoitetusti.

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa