Luovuus

Fortumin ja TBWA\Helsingin yhteisponnistuksesta syntyi koronan keskellä innovaatio, jolla voi olla kauaskantoiset positiiviset seuraukset

Suomalaisen energiajätin lanseeraama tuote on herättänyt suurta kiinnostusta maailmalla.
Kuva:
Fortum
Fortumin ja TBWA\Helsingin yhteisponnistuksesta syntyi koronan keskellä innovaatio, jolla voi olla kauaskantoiset positiiviset seuraukset

Maailmassa on tehty korona-aikana monia innovatiivisia keksintöjä, jotka ovat auttaneet ihmisten elämää pandemian keskellä. Yksi näistä keksinnöistä tehtiin Suomessa, ja siitä vastasi energiajätti Fortum yhdessä TBWA\Helsingin kanssa.Tuote on paljon kansainvälistä tunnustusta saanut Fortum Vipu, joka on tuttu monista suomalaisista ruokakaupoista. Vipu on kierrätysmuovista tehty ovenkahva, jonka avulla oven saa avattua käsivarrella. Toisin sanoen keksintö on estänyt bakteerien leviämistä ja sitä kautta parhaassa tapauksessa pelastanut ihmishenkiä.TBWA vastasi tuotteen design-puolesta, ja se valmistettiin Fortum Circo® -kierrätysmuovista. Idean synnystä meni vain kolme viikkoa siihen, kun tuotetta pilotoitiin ruokakaupassa. Lanseerauksen jälkeen suosio räjähti käsiin.– Minulle tuli soittoja Yhdysvalloista, Kanadasta, Italiasta ja monesta muusta maasta. Kaikki halusivat tietää, mistä tuotteen saa ostettua, kertoo Fortumin Brand Manager Jussi Mälkiä MarkkinointiUutisten haastattelussa.Suosion myötä Fortum päätti viedä tuotteen massatuotantoon. Oman valmistuksen sijaan yhtiö valitsi kumppanikseen Fiskarsin, jolla on vahvat jakelukanavat ja suhteet ympäri maailman. Massatuotanto ei ollut alun perin hankkeen päämäärä.– Koronatilanteen puhjettua mietimme, miten voisimme suuryhtiönä kantaa vastuumme ja auttaa yhteiskuntaa. Teimme hyväntekeväisyyttä, mutta halusimme myös hyödyntää osaamistamme tilanteen helpottamiseksi. Keksimme TBWA:n kanssa useita ideoita, joissa hyödynnettiin kierrätysmuovia. Niistä ideoista Circo Handle valikoitui parhaaksi. Globaali kiinnostus oli lähinnä mukava bonus meille. 

Kierrätysmuovin kysyntä voisi olla korkeampi kuin mitä se nyt on, ja Circo Handlella haluttiin osoittaa, että materiaalia voi käyttää monipuolisesti.

 Keksinnöllä toivotaan olevan kauaskantoiset positiiviset seuraukset.

– Tavoitteenamme oli näyttää, että kierrätysmuovia voi käyttää muuhunkin kuin muovipusseihin tai -ruukkuihin. Kyseessä on oikeasti kestävä materiaali.– Meidän tavoitteena oli tällä kahvalla parantaa Circon eli meidän kierrätysmuoviraaka-aineen tunnettuutta, ja siinä olemme jo onnistuneet. Tämä oli yksi esimerkki käyttökohteesta, ja etenkin tulevaisuudessa kierrätysmuovia käytetään todennäköisesti huomattavasti monipuolisemmin eri tuotteissa, sillä kierrätysasiat ovat jo nyt hyvin tärkeitä yrityksille, Mälkiä muistuttaa.

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa